S-a semnat contractul pentru lucrările de reabilitare a Colegiului Pedagogic

Primarul Mihai Chirica a semnat marţi contractul pentru execuţia lucrărilor de consolidare şi reabilitare a clădirii în care funcţionează Colegiul Pedagogic “Vasile Lupu”, imobil clasificat de către specialişti în categoria de risc seismic I. Câştigătoare a licitaţiei a fost desemnată SC Iasicon SA, aceeaşi care în prezent execută lucrările de consolidare şi reabilitate a Filarmonicii de Stat „Moldova” şi a Castelului „Sturza” de la Miclăuşeni. Valoarea totală a lucrărilor este de 70 de milioane de euro, suma fiind pusă la dispoziţie de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), prin Programul Național de Investiții „Școli sigure și sănătoase”, care are ca scop consolidarea, reabilitarea, modernizarea și eficientizarea energetică a imobilelor încadrate în clasa I de risc seismic. Patru firme sau asocieri de firme au depus oferte pentru execuţia lucrărilor de consolidare şi reabilitare a Corpului C1 (Liceu) și Corpului C2 (Cantină) ale Colegiului Naţional Pedagogic „Vasile Lupu”, este vorba despre SC Conest SA, Asocierea Grup Construcții Est – Ștef Invest, SC Iasicon SA şi respectiv Asocierea Katar Conneg – Madbeton, câştigătoare a licitaţiei fiind desemnată, în final, după soluţionarea contestaţiilor, SC Iasicon SA.

„Pe lângă reabilitatea clădirii vechi, intenţionăm ca pe viitor acolo să ridicăm un adevărat campus şcolar, compus din creşă, grădiniţă, teren de sport (deja finalizat) plus o nouă sală de sport care va fi construită în curtea unităţii, pe locul pe care acum sunt instalate containerele modulare. La toate acestea trebuie să adăugăm şi căminul în care sunt cazaţi elevii, ceea ce face din Colegiul Pedagogic o unitate cu adevărat de excelenţă a învăţământului ieşean”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Reamintim că, din cauza lucrărilor de consolidare şi reabilitare a clădirii, activitatea didactică de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” se desfăşoară de doi ani într-o altă locaţie situată tot în Copou. Pentru anul şcolar 2024/2025, autorităţile locale au achiziţionat mai multe containere modulare în care urmează să înveţe, din luna septembrie, cei 740 de elevi ai liceului. “Am închiriat o construcţie modulară cu un număr de 33 de clase, laboratoare, cancelarie şi celelalte utilităţi funcţionale, pentru o perioadă temporară a tuturor cursurilor şcolare aferente Colegiului Pedagogic, pe perioada lucrărilor de consolidare şi reabilitare a imobilului”, a subliniat şeful municipalităţii ieşene.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;