A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la Colegiul Pedagogic

Primarul Mihai Chirica a semnat ordinul de începere a lucrărilor de consolidare și refuncționalizare a imobilelor – monument istoric din cadrul Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”. Lucrările au ca scop consolidarea și reabilitatea Corpului C1 „Liceu” – clădire construită în anul in 1891 și a Corpului C2 „Cantină”). Valoarea lucrărilor, executate de SC Iasicon SA, este de 56,5 milioane de lei, fără TVA, termenul de finalizare fiind de 36 de luni în cazul clădirii liceului și, respectiv, de 24 de luni în cazul cantinei. În urma demersurilor făcute de Primăria Municipiului Iași (PMI), lucrările de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” beneficiază de fonduri de la Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), prin Programul Național „Școli Sigure și Sănătoase”, de consolidare și reabilitate a imobilelor încadrate în categoria de risc seismic ridicat.

„Contractul vizează realizarea lucrărilor de intervenţii pentru consolidarea seismică, reabilitarea, modernizarea și creşterea performanţei energetice. Totodată, va fi construită o sală de sport nouă și vor fi create spații cu destinația de creșă și de grădiniță”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În altă ordine de idei, a precizat șeful municipalității, continuă lucrările de amenajare a platformei betonate pe care urmează să fie amplasate containerele modulare în care începând din viitorul an școlar vor învăța elevii acestei instituției de învățământ.

„Lucrările pentru realizarea platformei, a racordurilor la utilități și a unor construcții adiacente (scări, șarpante, etc.) urmează să fie executate, în cel mult o lună, de SC InBit SRL, pentru suma de 5,1 milioane de lei”, a precizat edilul, care a adăugat că instituția de învățământ a încheiat un acord-cadru cu SC Trident GSA SRL, pentru suma de 5 milioane de lei, alocată de la bugetul local, pentru închirierea a 157 de containere, care vor forma o structură compusă din 33 de săli de clasă, două laboratoare, o sală de gimnastică, cancelarie, patru grupuri sanitare pentru elevi, un grup sanitar pentru profesori, holuri de circulaţie, scări, accese, etc. Potrivit contractului, după amenajarea platformei betonate, SC Trident GSA SRL va trebui să furnizeze și să asambleze containerele în cel mult trei luni, pentru ca acestea să poată fi date în folosință chiar de la 9 septembrie, odată cu începutul viitorului an școlar 2024 – 2024.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;