O asociere de firme va construi „școala verde” de la Valea Adâncă

Primăria comunei Miroslava a finalizat licitația privind realizarea proiectului tehnic și a lucrărilor la „școala verde” din satul Valea Adâncă, proiect în valoare de 27 milioane de lei, fondurile fiind asigurate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Pilonul VI Politici pentru noua generație/Componenta C15: Educație/Apelul de proiecte „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”). În urma licitației, câștigătoare a fost declarată asocierea Into SRL (lider), Dev In All SRL, Magnum Construct Proiect SRL și Rez Vinci SRL. Potrivit contractului, cele patru firme au ca termen 3 luni pentru realizarea proiectului tehnic, după care încă 12 luni pentru finalizarea lucrărilor.

 

„Sper ca totul să meargă conform planului, iar începând cu anul școlar 2026 – 2027 să putem primi 21 de grupe de copii la noua unitate de învățământ. Știu cât de mare este nevoia de spații educaționale în zona de sud-est a comunei (Horpaz-Valea Adâncă). De aceea, în paralel am demarat și procedura de achiziție a unui teren în zona străzii Pepinierei, pentru a realiza o altă școală gimnazială”, a declarat primarul Dan Niță.

Lucrările la noua unitate de învățământ vor cuprinde o suprafață totală de 7.240 metri pătrați, din care școala propriu-zisă va avea o suprafață construită de 1.118 metri pătrați, iar suprafața desfășurată 3.354 metri pătrați.

„Imobilul va avea un regim de înălţime P+2E. Fiecare nivel va dispune de câte șapte săli de clasă. Pe lângă sălile de clasă, la nivelul parterului vor fi amenajate administrația, cancelaria și spațiile tehnice, iar la etaje patru laboratoare (fizică, biologie, chimie și informatică), o bibliotecă și o sală de prezentări. De asemenea, școala va fi dotată cu un cabinet medical și un cabinet psihologic”, a precizat edilul.

Zona principală de acces în clădire va include un spațiu de așteptare, un spațiu expozițional și un punct de pază și control. Din acest punct va fi realizată distribuția elevilor, vizitatorilor și angajaților clădirii către restul funcțiunilor. Toate nivelurile vor dispune de spații de depozitare, grupuri sanitare și spații de circulație. Intrarea în imobil va putea fi utilizată și de persoanele cu dizabilități, în acest sens fiind prevăzută o rampă specială, iar în interior (în apropierea scării principale) fiind amplasat și un ascensor.

Proiectul mai include, de asemenea, amenajarea unui teren de sport, spații verzi, o parcare cu o capacitate de 30 de locuri, alei carosabile și alei pietonale. În cadrul proiectului sunt incluse investiții în rețelele de utilități și în asfaltarea străzilor Caisului, Gospodarilor și Ioan Joldea Vodă, artere rutiere aflate în proximitatea viitorului obiectiv. Noua clădire va fi construită din materiale ecologice, sustenabile, orientată cu ferestre care permit captarea luminii naturale. Clădirea va fi, de asemenea, dotată cu un sistem de ventilare/captare/filtrare a aerului în interior precum și cu un sistem de încălzire eficient energetic, fiind anvelopată conform normelor în domeniu.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;