Primăria așteaptă oferte pentru lucrările de modernizare a străzilor

Primăria așteaptă oferte la licitația organizată pentru achiziția serviciilor de proiectare a lucrărilor de modernizare a încă 20 de străzi din toate zonele orașului. Potrivit primarului Mihai Chirica, firmele care doresc să se înscrie la licitație o pot face până pe 19 iulie, data limită de depunere a ofertelor. Este vorba despre strada Cazaban, stradela Moara de Vânt, strada Urcușului, strada Cărămidari, strada Margareta Baciu, strada Ștefan Hotnog, strada Boiangiu, strada C. G. Bedreag, strada Cerchez, strada Zimbrului, aleea Plopii fără Soț, strada Oțelăriei, fundac Oțelăriei, strada Grăniceri, strada George Mărgărint, strada Nicolae Grigorescu, stradela Bârnova, stradela Păun, strada Păun și strada Rovine. Prevederea financiară a procedurii este de 588.235,29 lei fără TVA, respectiv 700.000 lei cu TVA. Firma sau asocierea câștigătoare vor trebui să predea documentația în cel mult 12 luni de la data semnării contractului. Serviciile contractate vor consta în realizarea expertizei tehnice și a studiilor de teren, obținerea de avize, DALI, PAC, DTOE, PT+DDE, verificarea tehnică și acordarea de asistență tehnică pe durata execuției lucrărilor pentru fiecare din cele 20 de străzi.

Șeful municipalității  a anunțat, de asemenea, că până pe 1 august, Primăria așteaptă oferte și pentru participarea la alte două licitații deschise în vederea contractării  lucrărilor de modernizare a încă 14 străzi din toate zonele orașului. Prima licitație urmărește modernizarea a 13 străzi și anume strada Fermei și strada Eugen Stătescu din zona Bucium, strada Șipoțel și fundac Olari din zona Păcurari, strada Mocanului din cartier Crucea Roșie, strada Ursulea din zona Copou, strada Izlaz din zona Bularga, strada Valea Adâncă, strada Ștefan Dimitrescu și strada prof. Nicolae Bucur din zona Valea Adâncă, strada Fântânilor și strada Spital Pașcanu din zona Tătărași și respctiv strada prof. Petru Cujbă, din zona centrală. Suma maximă de la bugetul local pentru realizarea acestor lucrări este de 21,2 milioane de lei fără TVA, respectiv 25,3 milioane de lei cu TVA, iar durata de execuție a lucrărilor este de maxim 12 luni de la data semnării contractului.

Cea de-a doua licitație vizează modernizarea porțiunii neasfaltate din strada Podișului, din zona Galata. Procedura are o prevedere financiară de 2 milioane de lei fără TVA, respectiv 2,3 milioane de lei cu TVA. Programul de modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale din municipiu include, în total, 160 de străzi și trotuare, pentru care au fost sau urmează să fie încheiate contracte de proiectare și execuție a lucrărilor. Până în present, municipalitatea are încheiate contracte de lucrări pentru modernizarea unui număr de 41 de străzi, la care se adaugă Pasajul Socola, investiție în valoare totală de 181 de milioane de lei.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;