Lucrările la noul drum de acces către Aeroport vor fi scoase la licitație în toamnă

Primarul Mihai Chirica a anunțat că lucrările de execuție a viitoarei căi de acces către Aeroport vor fi scoase la licitație peste trei luni, până atunci urmând să fie finalizată proiectarea și întocmit proiectul tehnic, etape necesare, potrivit legii, înaintea organizării procedurii de scoatere la licitație a lucrărilor. Firmele care doresc să se înscrie la licitația în vederea proiectării lucrărilor pentru noul drum pot depune oferte până pe data de 19 iulie 2024 inclusiv.

„Am reușit să finalizăm Studiul de Fezabilitate (SF) și acum ne aflăm în faza de proiectare a drumului. Valoarea estimată a etapei de proiectare este de circa 226.000 de lei, însă valoarea estimată din SF a construcției drumului depășește valoarea de 5 milioane de lei. Pentru a putea organiza licitația în vederea încredințării lucrărilor de execuție avem nevoie de Proiectul Tehnic (PT). În opinia mea, în cel mult 3 luni, proiectul tehnic va fi finalizat , după care vom da drumul la licitația de execuție a lucrărilor”, a declarat edilul.

Potrivit acestuia, noua cale de acces spre Aeroport va avea o singură bandă pe sens, cu un punct de întoarcere de tip girație la intersecția străzii Aviației cu strada Holboca, urmând să completeze astfel necesarul de trafic dinspre cartierul Moara de Vânt. Potrivit unei Hotărâri emise în luna mai de către Guvern, Executivul a aprobat trecerea din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale (MApN) în domeniul public al Municipiului Iași a terenului în suprafață de 1.070 de metri pătrați în vederea proiectării și execuției străzii Aeroportului, care urmează să facă legătura între cartierul Moara de Vânt și noul terminal T4 al Aeroportului.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;