5:29 pm - Friday October 22, 2202

A început distribuția cardurilor electronice de călătorie pentru pensionari

Începând de luni, 12 august, pensionarii ieșeni își pot ridica cardurile electronice emise de Compania pentru Transport Public (CTP) pentru circulația cu mijloacele de transport în comun din municipiu (tramvaie și autobuze). Potrivit CTP, seniorii își pot ridica documentele de la centrele de vânzare situate în zona Gării, „Munca Invalizilor” Păcurari, Mircea cel Bătrân și Nicolina, programul de eliberare a cardurilor fiind de luni până vineri, între orele 7.00 – 15.00.

„Distribuirea cardurilor se va face în funcție de zona în care locuiți, conform adresei din buletin sau din cartea de identitate. Fiecare beneficiar va fi arondat centrului de distribuție din zona sa”, precizează reprezentanții Companiei de Transport Public, care adaugă că în cazul beneficiarilor care au domiciliul în localitățile componente ale Zonei Metropolitane Iași (ZMI), instituțiile care urmează să decidă acordarea unor astfel de facilități sunt autoritățile locale.

Posesorii cardurilor „Senior” au obligația de a valida cardul la validatoarele de culoare portocalie din mijloacele de transport, prin apropierea acestuia de validator. Validarea corectă este confirmată prin apariția unei bife verzi pe ecranul validatorului.

Potrivit reprezentanților CTP, în total vor fi distribuite 42.000 de carduri dedicate seniorilor, fiecare document de acest tip fiind inscripționat cu numele și prenumele beneficiarului, validarea cardurilor urmând să fie făcută în mijlocul de transport în comun. „Cardurile electronice vor înlocui treptat biletele tradiționale, oferind mai mult confort și ușurință în utilizare pentru toți călătorii – fie că sunt călători fideli, ocazionali, elevi, studenți, pensionari sau turiști, această măsură reprezentând începutul tranziției către un sistem de transport public modern și eficient”, au precizat reprezentanții Companiei de Transport Public.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;