5:29 pm - Tuesday October 22, 6667

Pentru al treilea an consecutiv, elevii Colegiului Pedagogic vor începe școala într-o altă locație

Pentru al treilea an consecutiv, pentru elevii Colegiului Național Pedagogic “Vasile Lupu” ceremonia de deschidere a noului an școlar se va desfășura într-o altă locație ca urmare a lucrărilor de consolidare, reabilitare și modernizare a corpurilor de clădire ale instituției. Proiectul de reabilitare a Colegiul Pedagogic beneficiază de o finanțare de 162,5 milioane de lei prin Programul „Școli Sigure și Sănătoase” inițiat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) privind consolidarea și reabilitatea imobilelor încadrate în categoria de risc seismic ridicat. Din această sumă, 149,08 milioane de lei reprezintă suma pentru consolidarea și reabilitarea cladirii C1 (Liceu)  și 13,4 milioane de lei cea pentru modernizarea Corpului C2 (Cantină). Din cauza lucrărilor de consolidare şi reabilitare a clădirii, activitatea didactică de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” se desfăşoară începând din anul școlar 2022-2023 într-o altă locaţie, respectiv Colegiul Tehnic de Construcții „Gheorghe Asachi”, situată tot în Copou.

Până la finalizarea lucrărilor de consolidare, reabilitare și modernizare a imobilului, elevii Colegiului Național Pedagogic „Vasile Lupu” își vor desfășura activitatea, începând din această toamnă, în cadrul unei clădiri modulare amplasată în curtea unității de învățământ, constând în 157 de containere care vor forma o structură compusă din 33 săli de clasă, 2 laboratoare, o sală de gimnastică, cancelarie, 4 grupuri sanitare pentru elevi, un grup sanitar pentru profesori, holuri de circulaţie, scări, accese, etc. Sălile de clasă, laboratoarele, holurile și grupurile sanitare respectă cele mai înalte standarde specifice construcțiilor modulare care sunt folosite pretutindeni în spațiul european, urmând să asigure cele mai bune condiții de învățare pentru elevi și un climat educațional corespunzător exigențelor.

Potrivit autorităților locale, clădirea modulară va fi practic o școală nouă, cu tot ceea ce presupune acest lucru, pornind de la dotări și până la siguranța și confortul oferit elevilor și cadrelor didactice. Lucrările pentru realizarea platformei, a racordurilor la utilități și a celorlalte construcții adiacente (scări, șarpante ,etc.) au fost executate de SC InBit SRL pentru suma de 5,1 milioane de lei, fonduri de la bugetul local, în timp ce pentru închirierea celor 147 de containere, Primăria a încheiat un Acord-cadru de închiriere a acestora cu SC Trident GSA SRL pentru o perioadă de 36 de luni pentru suma de 5 milioane de lei cu TVA.

Lucrările de consolidare și refuncționalizare a imobilelor – monument istoric ale Colegiului Pedagogic (Corp C1 Liceu, construit în anul 1891, și Corp C2 Cantină) sunt executate de SC Iasicon SA pentru suma de 56,5 milioane de lei fără TVA, respectiv 67,2 milioane de lei cu TVA, termenul de finalizare a acestora fiind de 36 de luni în cazul clădirii liceului și respectiv de 24 de luni în cazul cantinei. Contractul vizează realizarea lucrărilor de intervenţii pentru consolidarea seismică, reabilitarea, modernizarea și creşterea performanţei energetice, în cadrul proiectului fiind prevăzute, de asemenea, construirea unei săli de sport și crearea de spații cu destinația de creșă și de grădiniță.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;