5:29 pm - Saturday October 22, 6101

Misiunea Economică Afaceri.ro în regiunea Trabzon – un pas important în consolidarea parteneriatelor bilaterale

În perioada 11-17 septembrie 2024, o delegația românească compusă din reprezentanți ai firmelor din Iaşi, Oradea și Comănești, profesori universitari și alți experți participă la Misiunea Economică Afaceri.ro în regiunea Trabzon din Turcia ce cuprinde o serie de evenimente de amploare menite să stimuleze colaborările economice dintre România și Turcia. Această inițiativă este realizată în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie din Trabzon, parteneri oficiali în organizarea acestei misiuni și reprezentanți Europe Enterprise Network, Camera de Comerț și İndustrie din Gümüşhane, alte organizații din Turcia.

Pe data de 12 septembrie 2024, compania Arhipelago, reprezentată de director Marius ALEXA organizator al misiunii și lider al delegației românești a semnat cu dl. Ali Haydar BAŞ vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie din Trabzon un acord de cooperare pentru a stabili un cadru formal de cooperare dintre cele două comunități de afaceri. Ulterior companiile românești participante au avut o sesiune de întâlniri B2B cu companii turcești. În total, la acest eveniment de la CCI Trabzon au fost prezente 17 companii, dintre care putem menționa Hegus Inc., Maroco Systems SRL, 3K Grup Pano- Akım Elektrik, Full Tek Pano, Trustline System SRL, și 25 de participanți dintre care și reprezentați ai universităților locale. Programul zilei a inclus sesiuni de networking și schimburi de idei valoroase, marcând astfel un moment important în colaborarea economică dintre cele două regiuni. În cadrul întâlnirilor B2B  s-au abordat teme variate și s-au explorat oportunități de colaborare în industrii precum producția de dispozitive electrice, sisteme de securitate, asistență tehnică și consultanță IT, e-publishing, organizare de evenimente și educație de business. Întâlnirile au fost productive, companiile împărtășindu-și contactele și punând bazele unor viitoare colaborări.

În aceeași zi a fost parafat de către prof. univ. Neculai Bolohan de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza un alt acord cu Universitatea din Trabzon privind accesul la expertiza experților turci în procesul de cercetare a textelor medievale scrise în limba turcă ce privesc istoria Țărilor Române.

În data de 14 septembrie a avut loc vizite de studiu în orașul Gümüşhane unde au fost efectuate vizite la Asociația Oamenilor de afaceri, fabrici de dulciuri, sticlă, mobilier etc. Delegația românească a avut și o scurtă întâlnire cu liderii regionali ai partidului de guvernământ Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP).

În data de 15 septembrie a avut loc vizite de studiu în georgian Batumi pentru a explora potențialul de colaborare dintre Georgia și România.

Această misiune economică ce face din programul Afaceri.ro marchează un pas important în crearea de noi oportunități de afaceri între România și Turcia, consolidând relațiile comerciale și oferind companiilor participante cadrul necesar pentru a explora noi piețe și a stabili parteneriate strategice.

În cei 10 ani în care Afaceri.ro a organizat misiuni economice și bootcamp-uri internaționale multe companii participante s-au extins pe piețe noi, au început colaborări cu furnizori și parteneri internaționali și și-au dezvoltat afacerile și modelele de business, de aceea a devenit soluția ideală pentru toate companiile interesate de identificarea noilor oportunități și de parteneriate de lungă durată. Mai multe detalii despre viitoarele misiuni economice găsiți la link-ul: https://www.afaceri.ro/

Despre program

Afaceri.ro este un program de conferințe, misiuni economice și tabere de instruire în afaceri, gândite să îmbine educația cu explorarea, care sunt derulate cu scopul de a ajuta antreprenorii din companiile românești să se dezvolte și să devină mai competitivi, oferindu-le participanților oportunități de a explora piețe externe, culturi diferite, abordări diverse și de a forma legături ce se pot transforma în potențiale afaceri profitabile. Acest program are la activ reușite concrete și rezultate pe multiple planuri, până în acest moment având deja realizate misiuni economice și bootcamp-uri în diverse orașe din Franța, Ungaria, Republica Moldova, Ucraina, Austria, Italia, Anglia, Norvegia, Statele Unite ale Americii, China, Nepal, Kazahstan, Azerbaijan, Emiratele Arabe Unite, Georgia, Israel, Rusia, Australia, Uzbekistan, Singapore, Malaezia, Macedonia de Nord și Noua Zeelandă.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;