5:29 pm - Sunday October 22, 6378

Lucrările de reconfigurare a rondului ERA se apropie de final

Lucrările de reconfigurare a rondului ERA și a circulației pe drumul DN 28 / E 583 se apropie de finalizare. Rondul a fost mutat spre complexul ERA.
Începute la finalul lunii iulie, lucrările vizează reconfigurarea circulației rutiere „prin translarea sensului giratoriu astfel încât să fie realizată o fluidizare a traficului cu impact pe timpii de așteptare”. După asfaltări și reparații vor fi făcute marcajele rutiere și alte amenajări specifice.
Sunt făcute, de asemenea, lucrări pentru crearea unei intersecții semaforizate în zona fostului post de Poliție (Casa Auto), care să facă posibilă întoarcerea autovehiculelor spre Iași fără a mai intra în rond.
Potrivit protocolului încheiat între Primăria Municipiului Iași și proprietarul ERA, cel care realizează și aceste lucrări, „intervențiile la nivelul drumului european existent presupun relocarea separatorului de sensuri existent tip parapet New Jersey din axul drumului, lărgirea platformei carosabile pe sensul de mers către Iași cu rolul de asigurare a spațiului necesar pentru întoarcere, adaptarea semnalizării rutiere la noua configurație geometrică la noile reglementări de trafic”.
Intervențiile menționate sunt finanțate și fac parte din proiectul investitorului de la ERA, Ermes Holding SRL, deținută de Prime Kapital, de extindere a complexului și de creare a „Mall of Moldova”.
Compania și-a asumat și alte investiții de interes public, anume crearea unui drum între ERA și Miroslava, care să facă legătura între șoseaua Păcurari – DN 28 / E 583 și viitoarea variantă ocolitoare de trafic ușor a Municipiului Iași.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;