5:29 pm - Wednesday October 22, 9073

Pregătiri pentru modernizarea unui nou lot de străzi

Primarul Mihai Chirica a semnat autorizațiile de construire necesare lucrărilor de modernizare a încă trei străzi: fundacul Plopii fără Soț (porțiunea dintre intersecția cu stradela Plopii fără Soț și șos. Bucium), cu o lungime de 542 de metri și 4 metri lățime; strada Banat (tronsonul de la intersecția cu strada Olteniei până la intersecția cu strada Transilvaniei), cu o lungime 148 de metri și 4 metri lățime; strada Azilului (porțiunea de la intersecția cu șoseaua Voinești până la intersecția cu strada Galbeni), cu o lungime de 360 de metri și 4 metri lățime.
Documentațiile tehnice pentru obținerea autorizației de construire, care includ certificate de urbanism, avize, studiile topografice și geotehnice, expertizele și proiectele tehnice etc. au fost întocmite de SC Simpa Consult SRL în cadrul unui contract care include realizarea documentațiilor similare pentru încă 17 străzi, împărțite în trei loturi: lotul I: șoseaua Ștefan cel Mare și Sfânt; lotul II: bulevardul Poitiers; lotul III: strada Al. O. Teodoreanu, strada Galbeni, strada Arapului, strada Bularga, strada Roadelor, strada Zlataust, strada Popăuți, strada Dr. Alexandrina Miron Tănăsescu, strada Voinești, stradela Plopii fără Soț, fundacul Plopii fără Soț, strada Peneș Curcanul, strada Azilului, strada Aurora, strada Marginii (tronsonul nemodernizat), trecătoarea Vișan, strada Pompei, strada Banat.
Toate cele trei pachete de proiecte sunt realizate de Simpa Consult SRL, pentru următoarele sume: 253.715,87 lei cu TVA, pentru primul lot (șoseaua Ștefan cel Mare și Sfânt), 214.912,18 lei cu TVA, pentru lotul al doilea (bulevardul Poitiers) și 447.234,63 lei cu TVA, pentru lotul al treilea (celelalte 18 străzi).
Majoritatea acestor străzi au proiecte deja finalizate, iar modernizarea bulevardului Poitiers este în desfășurare.
După predarea proiectelor, municipalitatea le va supune atenției și votului Consiliului Local, va identifica surse de finanțare și va organiza licitațiile pentru realizarea lucrărilor de modernizare.
În prezent, municipalitatea ieșeană susține un program de modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale, precum și de reparații ale străzilor și trotuarelor, în care sunt incluse, în diverse stadii (contracte de lucrări în derulare, proiectate, în curs sau propuse pentru proiectare), în jur de 150 de străzi din toate zonele orașului.
Primăria Municipiului Iași are încheiate contracte de lucrări, care sunt în derulare, pentru 41 de străzi, la care se adaugă Pasajul Socola, în valoare totală de circa 181 de milioane de lei.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;