5:29 pm - Friday October 22, 9058

Continuă îndepărtarea cablurilor aeriene abandonate


Primăria Municipiului Iași continuă programul general de curățenie și are în atenție inclusiv aspectul inestetic al cablurilor aeriene neetichetate și nefuncționale. În oraș încă sunt multe cabluri care nu au proprietar și care au fost montate în mod abuziv și ilegal pe stâlpi.
Municipalitatea a trimis adrese către toți administratorii sau deținătorii de rețele de cablu (curent electric, telefonie, internet) prin intermediul căreia le solicită să își eticheteze toate cablurile pe care le dețin și care sunt funcționale. După expirarea termenelor comunicate, echipele Servicii Publice SA au început demontarea tuturor cablurilor fără proprietar declarat sau identificat.
De exemplu, în ultimii ani au fost dezafectate cablurile de pe strada Anastasie Panu, bulevardul Independenței, bulevardul Dimitrie Cantemir, bulevardul Carol l, aleea Grigore Ghica Vodă, șoseaua Nicolina, strada Sf. Lazăr, strada Palat, strada Bărboi etc.
În baza unei note de comandă din partea Primăriei, în perioada următoare echipele Servicii Publice SA vor îndepărta cablurile abandonate din:
• strada Sf. Lazăr, pe tronsonul vizavi de Palas, pe partea dreaptă pe sensul de mers spre Hala Centrală – începând cu data de 1 octombrie 2024;
• bulevardul Chimiei, între bulevardul Tudor Vladimirescu și Pod Metalurgiei – începând cu data de 1 noiembrie 2024;
• strada Lascăr Catargi – începând cu data de 15 noiembrie 2024;
Acțiunile vor continua în toate zonele orașului.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;