5:14 pm - Sunday April 29, 9635

Târgul de Cariere aduce la Iași workshopuri, seminarii și oportunitați de internship-uri și voluntariat

În cadrul Târgului de Cariere, care revine marți și miercuri la Palas Iași, candidații pot participa gratuit la seminarii, workshop-uri, în cadrul unui program național de formare vocațională adresat tinerilor din segmentul 20-30 de ani. Programul se numește Atelierul de Cariere și e implementat în toate orașele de desfășurare a Târgului de Cariere.
Pentru a participa la Atelierul de Cariere doritorii trebuie să completeze formularul de înscriere de pe www.atelieruldecariere.ro. Participarea este gratuită.
Invitații speciali sunt Bobo Burlăcianu, solistul trupelor Fără Zahăr și The Brad Pits și Alma Andrei, șefa Centrului de Carieră al Universității Alexandru Ioan Cuza, care vor vorbi despre experiența lor în drumul către descoperirea și urmărirea vocației, dar și despre depășirea obstacolelor din viața profesională.
Adrian Rusu, trainer si consultant cu o experiență de peste 10 ani în mediul business și în sectorul nonguvernamental, va susține o serie de workshop-uri numite, generic, „Ghid de supraviețuire la birou”, la care doritorii pot descoperi instrumente de eficientizare a muncii, de progres și luare de decizii în carieră.

Marți, în ziua Atelierului, organizatorii propun următorul program (sesiunile au loc la Palas):
• 12:00- 13:30- ‘Personal branding’ – cu Asociația Teaching;
• 14:00 – 15:30 : ”Program de dezvoltare in cariera (upgrade, sidegrade, oportunitati multilaterale)” – cu Adrian Rusu;
• 16:00 – 17:30 : “Train your boss, Fast track integration, Survival kit la birou” – cu Adrian Rusu;
• 18:00 – 18:45 : Invitați speciali: Alma Andrei & Bobo Burlăcianu (Fără Zahăr/The Brad Pits) – ne vor împărtăși experiența lor profesională, ce obstacole au întâmpinat în carieră și cum le-au depășit.
Programul este de la 12:00 la 19:00, iar locația de desfășurare este Sala Mozart din Palas.

De asemenea, de la 11:00 la 19:00 în fiecare zi de eveniment, Atelierul propune celor interesați sesiuni gratuite de consiliere în carieră, în compania unor consultanți specializați, care îi așteaptă pe doritori în incinta Târgului de Cariere, în Atriumul Palas. Sesiunile au o durată de circa 15 minute și sunt personalizate pentru fiecare participant în parte.
Participanții la Atelierul de Cariere sunt încurajați să interacționeze cu potențialii angajatori în cadrul Târgului de Cariere. Printre cele 30 de companii prezente la evenimentul din această toamnă se numără Firecredit, Amazon, Delphi și McDonald’s. Tinerii cu studii superioare, absolvite sau în curs, cu sau fără experiență de muncă, sunt principalii candidați vizați de companiile angajatoare prezente la Târgul de Cariere.

Voluntariat și consiliere pentru studii în străinătate

Tot la Târgul de Cariere, pe lângă ofertele de angajare la marii angajatori care vor fi prezenți la Palas, tinerii mai pot găsi oferte de internship-uri și de voluntariat.
O noutate propusă de organizatori este secțiunea de oferte în domeniul educației: 60 de universități din străinătate își prezintă oferta de studii în cadrul Târgului de Cariere, prin intermediul programului Edmundo, prezent la eveniment cu un stand de consiliere. Printre destinațiile cele mai accesibile din punct de vedere financiar pentru cei interesați de studiile în străinătate sunt universitățile din Suedia, Olanda, Belgia și Italia, precizează organizatorii. Oferta de studii în străinătate cuprinde și programe ale unor universități precum cele din Southampton, Groningen, Nijmegen sau Aberdeen, foarte bine clasate în topurile internaționale.
Mai multe informații despre Târgul de Cariere pot fi găsite pe www.targuldecariere.ro.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;