Asociația Iubire și Încredere în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” Paşcani, implementează proiectul Hub de abilități tehnice pentru elevii Liceului Tehnologic „Mihai Busuioc” din Pașcani, timp de 27 luni.
Proiectul este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Educație și Ocupare, 2021-2027, Apel: PEO/76/PEO_P8/OP4/ESO4.5/PEO_A3 – Adaptarea serviciilor educaționale adresate elevilor și personalului didactic din ÎPT – Stagii de practică pentru elevi_Regiuni mai putin dezvoltate.
Obiective specifice
ESO4.5 – FSE+ – ESO4.5_Îmbunătățirea calității, a caracterului incluziv, a eficacității și a relevanței sistemelor de educație și formare pentru piața muncii, inclusiv prin validarea învățării non-formale și informale, pentru a sprijini dobândirea de competențe-cheie, inclusiv de competențe de antreprenoriat și digitale, precum și prin promovarea introducerii sistemelor de formare duală și a sistemelor de ucenicie. Fondul Social European+;
Obiectiv de politică: O Europă mai socială;
Prioritate: P8.Creșterea accesibilității, atractivității și calității învățământului profesional și tehnic;
Operațiune: Adaptarea serviciilor educaționale adresate elevilor și personalului didactic din ÎPT, în corelație cu dinamica pieței muncii (competențe verzi, digitale schimbări tehnologice și structurale), inclusiv pentru persoanele cu dizabilități sau pentru cele provenind din grupuri vulnerabile.
Obiectivul general al proiectului
Îmbunătățirea calității, a eficacității și a relevanței actului educațional și a formării pentru piața muncii la nivelul Liceului Tehnologic „Mihai Busuioc”, prin organizarea de stagii de practică la angajatori relevanți pentru 251 de elevi. Acest proiect urmărește implementarea unui set cuprinzător de inițiative (cum ar fi îmbunătățirea comunicării cu mediul de afaceri, modernizarea infrastructurii școlare, adaptarea stagiilor de practică etc.), cu scopul de a îmbunătăți calitatea actului educațional oferit la Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc”. Aceasta se face astfel încât să corespundă cerințelor actuale de formare de pe piața muncii.
Obiectivele specifice ale proiectului
OS1: Până la sfârșitul proiectului, cel puțin 251 de elevi ai Liceului Tehnologic „Mihai Busuioc” vor fi incluși în registrul de grup țintă al proiectului și vor beneficia de comunicare și informare constantă cu privire la derularea activităților.
OS2: Dezvoltarea sistemului de învățare la locul de muncă prin încheierea de parteneriate între Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” și minim 10 de parteneri de practică.
OS3: Consolidarea unui sistem de informare coordonată, în ambele sensuri: de la agenți economici către unitatea de învățământ privind nevoile lor de instruire, precum și de la unitatea de învățământ către agenții economici, pentru a răspunde nevoilor actuale și viitoare ale pieței muncii la nivel local.
OS4: Îmbunătățirea infrastructurii școlare la nivelul Liceului Tehnologic „Mihai Busuioc” prin amenajarea și dotarea unui atelier de practică în cadrul unității de învățământ.
OS5: Îmbunătățirea și consolidarea aptitudinilor și competențelor practice a 251 de elevi ai Liceului Tehnologic „Mihai Busuioc”, prin participarea la stagiile de practică organizate prin proiect, pe o perioadă de cel puțin un an școlar.
Rezultate așteptate
– 251 de elevi înscriși în grupului țintă;
-251 elevi care beneficiază de sprijin prin participarea la programe de învățare la locul de muncă; 251 de kituri de practică acordate; 2 ediții ale evenimentului „Săptămâna meseriilor-O Europă mai verde” organizate; 8 premii acordate în cadrul celor 2 ediții ale evenimentului; 229 participanți la stagiile de practică care obțin o calificare la încetarea calității de participant;
-10 parteneriate încheiate între Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” și parteneri de practică, potențiali angajatori ai viitorilor absolvenți;
-10 focus grupuri organizate între unitatea școlară și agenți economici din domeniul vizat de proiect, precum și alte categorii de stakeholderi interesați;
-1 atelier electronică amenajat și dotat corespunzător.
Date de contact: Asociația Iubire și Încredere, telefon: 0730166991, e-mail: iubiresiincredere.iasi@gmail.com.