Convenţia Naţională de Science Fiction (RomCon), în zilele de 13, 14 şi 15 decembrie 2013, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi

Membrii Cenaclului de literatură S.F. QUASAR UNESCO de la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi organizează în zilele de 13-15 decembrie a.c. o Convenție Naţională cu tema „Science – fictionul ca literatură de frontieră”.

La întâlnirile programate în calendarul convenției participă membri ai cenaclurilor S.F din toată țara, printre invitaţii speciali amintind pe Cristian Tudor Popescu, Mircea Opriţa, Alexandru Mironov, Cătălin Badea-Gheracostea, Lucian Vasile Szabo ş.a.

Vor avea loc o serie de comunicări, lansări de carte, expoziţii de artă, dialoguri, vizionări de filme şi spectacole. În ziua de 14 decembrie, la ora 12.00, va avea loc dezvelirea plăcii comemorative dedicată scriitorului și animatorului cultural Dan Merişca, care a activat la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi de la începutul anilor 70 până în 1991. La acest eveniment este așteptată prezenţa participanţilor la Convenție, a invitaţilor, a reprezentanţilor Primăriei municipiului Iaşi, a prietenilor ce vor evoca personalitatea acestuia.

Dan Merișca a fost studentul ieșean tipic, mereu avid de noutăți, mereu în mișcare de la o acțiune la alta, a fost Prietenul de care oricine dintre noi are nevoie, a fost și a rămas pururea tânăr.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;