Consiliul Județean Iași este aproape de finalizarea licitațiilor din cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Iași”

Astăzi a avut loc semnarea unuia dintre cele mai importante contracte din cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) în Județul Iași”: cel de furnizare echipamente de colectare și transfer a deșeurilor – recipienți colectare deșeuri. Contractul presupune achiziția a peste 175.000 de recipienți de colactare a deșeurilor reziduale și reciclabile, unități de compostare și euro-pubele, precum și a 25 de containere cu capacități de până la 40 metri cubi. „Întreg proiectul <<Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Iași>> costă 85 milioane euro, din care aproape 60 milioane euro sunt fonduri nerambursabile. La mijlocul anului 2012, când am venit la conducerea Consiliului Județean, proiectul era compromis. Sunt foarte bucuros că, într-un termen record, am reușit să îl viabilizăm. Pe 15 ianuarie 2014 vom avea și ultima licitație din cadrul proiectului, cea privind construcția stațiilor de transfer și sortare de la Bălțați și Ruginoasa”, a declarat Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași.

Asocierea care a câștigat licitația este formată din SC Iridex Group Plastic SRL Voluntari (liderul Asocierii) şi SC Grădinariu Import Export SRL București. Valoarea contractului este de 28.588.815 lei, fără TVA, termenul de livrare fiind de 5 luni, de la ordinul de furnizare a produselor. Contractul prevede furnizarea a 9.795 recipienţi de colectare a deşeurilor reziduale si reciclabile cu capacitatea de 1.100 litri, 31.917 unităţi de compostare individuala cu capacitatea de 280 litri, 125.220 euro-pubele de colectare a deşeurilor reziduale și reciclabile cu capacitatea de 120 litri, 8.389 euro-pubele de colectare a deșeurilor reziduale și reciclabile cu capacitatea de 240 litri, 6 containere cu capacitatea de 18 metri cubi pentru colectarea deșeurilor verzi, 13 containere cu capacitatea de 24 metri cubi pentru transport deşeuri, 40 containere cu capacitatea de 32 metri cubi pentru transport deşeuri și 6 containere cu capacitatea de 40 metri cubi pentru colectarea si transportul deşeurilor voluminoase.

Furnizarea recipienților pentru colectarea deșeurilor reprezintă lotul II dintr-un contract mai mare, cel privind furnizarea echipamentelor de colectare și transfer a deșeurilor din Județul Iași. În urma licitației desfășurate, contractul pentru lotul I, privind furnizarea de utilaje și echipamente de transport deșeuri, a fost semnat cu SC Grădinariu Import Export SRL București. Valoarea acestuia este de 14.086.800 lei, fără TVA. Termenul de livrare a echipamentelor este de 150 zile, de la ordinul de furnizare a produselor. Contractul prevede livrarea a 5 camioane transport containere cu sistem de încărcare/descărcare tip cârlig cu o capacitate de 37 tone pentru transport deşeuri nepericuloase, 4 camioane transport containere cu sistem de încărcare/descărcare tip cârlig cu o capacitate de 24 de tone pentru transport deşeuri, 2 remorci cu câte 2 axe pentru transport containere Abroll, 1 tocător de crengi, 1 maşină întors brazde pentru formă triunghiulară a şirurilor, 1 ciur rotativ, 2 bene basculabile, 6 încărcătoare frontale cu volumul de 2,5 metri cubi, 3 încărcătoare frontale cu volumul de 1 metru cub, 3 motostivuitoare și 1 rezervor transport concentrat (cisternă).

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;