Persoanele diagnosticate cu cancer au nevoie de energia pe care le-o oferă sprijinul familiei

Vineri, 6 iulie, la sediul Centrului Regional de Consiliere și reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer din regiunea Nord Est – ONCOSUPORT Iași, s-a derulat cea de-a doua întâlnire din programul de tutoriat propus de către Patronatul Medicinei Integrative beneficiarilor Centrului ONCOSUPORT. La evenimentul de vineri, intitulat “Gestiunea vieții de familie”, au participat persoane diagnosticate cu cancer și aparținători, acestea învățând să redescopere sursa de energie pe care o reprezintă familia, să recapete bucuria de a fi în familie.

Programul de tutoriat propus de către Patronatul Medicinei Integrative cuprinde trei teme de dezvoltare personală și/sau profesională, dintre cele mai solicitate de beneficiarii proiectului, ce oferă acestora orientare și suport, le dă posibilitatea să atingă o anumită stare de mai bine, superioară celei actuale. Cei interesați să obțină un anume rezultat într-unul din cele trei module propuse sunt susținuti îndeaproape de un tutor, care este de fapt un îndrumător, un susținător. Modulul desfășurat vineri, “Gestiunea vieții de familie”, a fost susținut de către dna Georgeta Jurcan, președintele și membru fondator al Asociației ProVocație, formator de formatori, trainer autorizat în certificarea de meserii, facilitator în certificarea competențelor.

“Prin intermediul temelor propuse în cadrul acestui program de tutoriat, Patronatul Medicinei Integrative încearcă să vină în sprijinul persoanelor diagnosticate cu cancer în vederea reintegrării sociale a acestora. De asemenea, acest program este util și prin prisma faptului că oferă atât persoanelor diagnosticate, cât și aparținătorilor acestora, informații pe baza cărora pot identifica resursele necesare pentru a face față mai ușor schimbărilor din viața lor”, a declarat Virgil Kovaci, coordonatorul Centrului ONCOSUPORT Iași.

În urmă cu o săptămână, la sediul ONCOSUPORT Iași s-a derulat prima temă din acest program de tutoriat, intitulată “Stăpânirea emoțiilor negative”, susținută de către dna Tatiana Pîrvu, facilitator și trainer autorizat CNFPA specializat în rezolvarea de probleme, luarea de decizii în situații de criză, generarea de alternative, NLP master practitioner și manager în domeniul sănătății.

Ultima temă din programul de tutoriat, “Dezvoltarea unui plan de afaceri”, va fi susținută joi, 12 iulie, de către dl. Bogdan Bondor, doctorand în filosofie, trainer Codex în bussines aplications, absolvent al unui program MBA privind fundamentele managementului, absolvent ASE de studii de managementul afacerilor.

Centrul Regional Nord-Est – Oncosuport Iași, cu sediul în Bulevardul ”Tudor Vladimirescu”, nr. 42-44, etajul 2, oferă gratuit consiliere psihologică, asistență socială și juridică persoanelor din zona de NE a țării, diagnosticate cu cancer de sân, cancer de col uterin și cancer testicular precum și aparținătorilor acestora. Acesta a fost înființat la Iași prin proiectul „Reţea multiregională pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007 -2013, “Investește în oameni!”. Proiectul este implementat de Patronatul Medicinei Integrative,  în parteneriat cu Associazione Oncologica Senigalliese Valli Misa e Nevola – Italia și Asociaţia de Terapii Integrative “Sfântul Nectarie” – România.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;