Editura Adenium dă startul celei de-a II-a ediții a Concursului de debut

Editura Adenium lansează cea de-a doua ediție a Concursului de debut Adenium Start, pentru următoarele genuri literare și/sau grafice: Poezie, Proză, Eseu, Teatru, Literatură pentru copii, Bandă desenată și miniatură grafică.

Noul slogan al concursului, „Rupeți rândurile!”, provoacă autorii să îndrăznească să-și afirme originalitatea. Concurenţii sunt invitați să expedieze manuscrisele până la data de 15 mai 2014 (data poştei), pe adresa Editurii Adenium: Aleea Copou nr. 3, Iași, 700460. Câștigătorii vor fi anunțați la începutul lunii septembrie.

Concursul este deschis tuturor autorilor de limbă română, cu domiciliul în ţară sau străinătate, care să nu fi publicat nici o carte până acum, în nici un domeniu.

Scopul Concursului de debut Adenium Start este să descopere și să promoveze autori valoroși, încă nedebutaţi în volum, oferindu-le acestora atât posibilitatea de a-și face debutul literar, cât și sprijinul integral în procesul de promovare – publicitate, serviciu de presă, lansări publice. Volumele premiate vor fi lansate la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, care se va desfășura în toamnă, la Bucureşti, iar autorii câștigători vor primi câte 50 de exemplare din cărţile lor pentru propria activitate de promovare.

Coletul de înscriere în concurs va include două plicuri. Primul plic va conţine manuscrisul în format print şi electronic (CD, stick etc.). Manuscrisele vor fi „semnate” cu un motto care va fi menţionat obligatoriu şi pe plicul al doilea, care va conţine datele de identificare ale concurentului (nume, prenume, adresă, număr de telefon, adresa de poştă electronică).

Editura va selecta cele mai bune zece manuscrise pentru fiecare dintre cele șase secțiuni de concurs. Ulterior, cele patruzeci de manuscrise pentru genurile literare pentru adulți (Poezie, Proză, Eseu, Teatru) vor fi supuse atenţiei unui juriu alcătuit din scriitori şi critici literari. Un alt juriu specializat va evalua propunerile din domeniul Literaturii pentru copii, al Benzilor desenate şi graficii miniaturale.

Pentru fiecare gen din concurs, vor fi declarate câştigătoare volumele care vor obţine cea mai mare medie a notelor acordate de membrii juriilor, iar tipărirea va începe imediat după anunţarea învingătorilor.

Volumele declarate câștigătoare la ediția de anul trecut au fost publicate și lansate în cadrul unor evenimente organizate în toată țara, provocând ecouri puternice în presa de specialitate.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;