LOSER, piesă de teatru semnată de maestrul Mircea Radu Iacoban, prezentată la Congress Hall Palas

Centrul de evenimente Congress Hall, din ansamblul Palas, a pregătit pentru toţi iubitorii de artă dramaturgică o surpriză de excepţie. LOSER, piesa de teatru semnată de maestul Mircea Radu Iacoban, acum în postura de regizor, scenograf şi ilustrator muzical, va fi prezentată în sala de evenimente Rossini, din parcul Palas, vineri şi sâmbătă, 24 şi 25 ianuarie 2014, de la ora 19.00. Preţul biletului la spectacolul teatral este de 15 lei, putând fi achiziţionat de la Centrele Info din Palas Mall şi Iulius Mall Iaşi.

LOSER reprezintă o suită de dialoguri între două personalităţi însingurate, care se ascund după aparenţe şi de iubirile ratate. Piesa vorbeşte despre conflictul dintre generaţii, cu trăiri, motivații și aspirații diferite, construit din replici inteligente și pline de haz. Ea, „baby sitter european”, este interpretată de Violeta Teaşcă, actriţă a Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu. El, „cel ce numără berzele”, este Alexandru Georgescu, de la Teatrul Naţional Bucureşti. Piesa LOSER, care a avut premiera în decembrie 2013, la Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu, a fost apreciată de public şi de critici drept un real succes.

Mircea Radu Iacoban este unul dintre cei mai cunoscuţi dramaturgi români. Artistul ieşean a publicat peste 30 de volume de proză, teatru, eseistică şi publicistică, scriitura sa aducându-i numeroase premii şi distincţii. În 1977 a obţinut Premiul Academiei Române pentru Teatru, în 1976 Premiul Uniunii Scriitorilor din România, în 2006 Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova şi alte două premii ale Asociaţiei Scriitorilor din Iaşi. În palmaresul său se adaugă distincţii cu Ordinul „Meritul Cultural” (1978, 1984 şi 2004), Ordinul „Serviciul Credincios” (2002), iar în 2013 a primit medalia de stat „Mihai Eminescu” în Republica Moldova.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;