Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie va avea un ambulatoriu modern

Astăzi, 23 ianuarie 2014, a avut loc conferința de lansare a proiectului „Ambulatoriul de Specialitate Clinic de Pneumoftiziologie Iași”. Lucrările au fost demarate din luna noiembrie a anului trecut și urmează a se finaliza cel târziu pe 11 iunie 2015. Valoarea totală a proiectului este de 9.754.838 lei, din care 7.652.537 lei reprezintă finanţare nerambursabilă. Perioada de implementare a proiectului este de 22 luni. „Consiliul Județean Iași implementează patru proiecte de reabilitare a ambulatoriilor de specialitate, pentru fiecare dintre acestea reușind să atragă fonduri europene. Ambulatoriul de la fostul Spital de Urgențe <<Sf. Ioan>> a fost deja finalizat, iar lucrările la Ambulatoriile Spitalelor <<Cuza Vodă>>, de Pneumoftiziologie și de Neurochirurgie au fost demarate din a doua jumătate a anului trecut. Alături de investițiile care se vor face din fondurile Consiliului Județean la spitalele monobloc <<Sf. Maria>> și cel de Neurochirurgie, lucrările de modernizare a Ambulatoriilor sunt cele mai mari investiții în modernizarea, repararea și dotarea spitalelor din ultimul sfert de secol”, a declarat Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iasi.

Câștigătorul licitației de lucrări este SC Moldoconstruct SA Iași. Oferta câștigătoare a fost de 3,3 milioane lei, fără TVA, firma angajându-se să finalizeze lucrarea în 15 luni.

Obiectivul general îl constituie îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est pentru asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la serviciile de sănătate. Obiectivul specific îl constituie Reabilitarea şi modernizarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi în vederea îmbunătăţirii accesului cetăţenilor la servicii medicale de calitate.

 Lucrările vor consta în:

– Reabilitarea şi modernizarea clădirii Ambulatoriului de Specialitate (situată lângă Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie);

– Reamenajarea spaţiilor existente (demisol, parter, etaj 1 şi 2) şi crearea de spaţii cu funcţiuni noi;

– Achiziţionarea de dotări pentru îmbunătăţirea infrastructurii medicale din cadrul Ambulatoriului.

Prin atingerea obiectivelor specifice proiectul urmăreşte:

– 1 ambulatoriu reabilitat, refuncţionalizat până la finalul proiectului;

– Crearea a unui nou serviciu medical în cadrul ambulatoriului;

– Creşterea eficienţei energetice a clădirii reabilitate cu 30 – 50%;

– Acces crescut la unitatea medicală reabilitată şi modernizată cu 10%;

– Scăderea cu 6% a numărului de pacienţi redirecţionaţi către spitalul de specialitate pentru internare din cauza lipsei de mijloace de investigaţie moderne;

– Scăderea cu 15% a numărului persoanelor redirecţionate către alte unităţi sanitare.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;