Deputatul Oajdea a propus introducerea manualelor unice

Printr-un proiect de lege înregistrat la Camera Deputaților, deputatul PPDD Daniel Oajdea a propus introducerea manualelor unice specifice fiecărui profil și reducerea numărului de ore.
“Rezultatele elevilor sunt tot mai slabe, pe de o parte din cauza lipsei de interes, iar pe de altă parte din cauza manualelor după care învață, de cele mai multe ori pline de greșeli și care se schimbă de la un an la altul fără a fi îmbunătățite. Multe dintre aceste manuale sunt greoaie, complicate și greu de înțeles chiar și pentru profesori.
Prin introducerea manualelor unice copiii vor avea șansa să dobândească aceleași informații învățând după niște manuale care nu conțin greșeli de exprimare, noțiuni greșite sau lecții predate într-o ordine nefirească care nu țin cont de etapele acumulării de cunoștințe.
Aceste măsuri sunt primele care trebuie luate în învățământ. Indiferent ce ai face, nu ai cum să ai un învățământ performant fără manuale corect elaborate și fără a-i da elevului posibilitatea să învețe acasă noțiunile predate la școală. Învățământul primar, dar în special cel gimnazial și liceal presupune un număr foarte mare de ore petrecute de elevi la școală. Performanța copiilor nu stă doar în numărul orelor petrecute la școală. Degeaba punem accent pe mărirea numărului de discipline pe care le face un elev la școală dacă nu îi asigurăm și timpul necesar pentru a le asimila. În acest moment învățământul funcționează ca un sistem care generează încărcarea excesivă a programei fără a ține cont de capacitatea de acumulare a elevilor.
Asistăm astfel la o adevărată mafie a manualelor alternative ale cărei victime principale sunt elevii și părinții.
Doar luând astfel de măsuri, copiii vor avea posibilitatea să devină mai performanți și rata de promovabilitate la examenele naționale va crește”, susţine deputatul Oajdea.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;