Campanie de promovare a lecturii şi de susţinere a bibliotecilor din satele Iaşului

Şcoala „Varlaam Mitropolitul” şi Grădiniţa „Buna Vestire”, aflate sub patronajul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, au lansat miercuri, 26 februarie, campania „Poveştile copilăriei”, prin care îşi doresc să-i atragă pe copii către lectură şi să susţină bibliotecile şcolare din satele Iaşului. La întâlnirea cu tema “Cum atragem copiii spre lectură” au răspuns cadre didactice din şcoală şi grădiniţă, reprezentanţi ai partenerilor de campanie şi părinţi. „Sprijim colecta de carte pentru că avem convingerea că numai prin educaţie putem să construim o societate în care valorile să fie situate la locul pe care îl merită, numai prin educaţie putem să formăm oamenii cu valori solide, numai prin cultură şi deschidere mentală putem să lăsăm creativitatea să fie parte din evoluţie. Îmi doresc foarte mult să reuşesc să transmit şi altora bucuria de a gândi, imagina, visa şi cum altfel ar fi mai potrivit decât prin prietenul care nu tradează niciodată, CARTEA”, a spus prof. univ. dr. Paula Drosescu, coordonatorul Asociaţiei Alternative pentru Modelare şi Transformare, o structură înfiinţată pornind de la dorinţa ca un număr cât mai mare de persoane să aibă acces la educaţia nonformală “alternativă” a învăţământului actual.

Campania se va derula în perioada februarie-iunie şi va consta într-o colectă de carte, ai căror beneficiari vor fi, pentru început, elevii din comuna Voineşti. În timp, campania se va extinde şi în alte unităţi de învăţământ din mediul rural și nu numai.

„Demersul nostru urmărește atragerea copiilor către zona cărții. Putem face acest lucru doar împreună. Ne bucurăm că proiectul a fost bine primit de comunitate, lucru dovedit și de numărul mare de parteneri. Prin cărți aducem copiilor bucuria cunoașterii”, a declarat directorul executiv al Fundaţiei “Varlaam Mitropolitul”, Cristina Gheorghe.

„Exemplul personal este cel mai bun. Dacă părinților le plac cărțile, și copiii le vor aduce în viața lor. Vă spun acest lucru în urma experiențelor avute cu cei doi copii ai mei, dar și prin proiectul de turism educațional. Am adus la Iași copii din comunele învecinate, le-am dăruit cărți și am constatat că așa și-au făcut prima bibliotecă”, a adaugat Florin Bărhălescu, managerul Agenției Icar.

Ieri, s-a făcut și prima colectă. Rareș Cruț, un puști simpatic dintr-a patra, le-a trimis copiilor două volume, care au completat donația Editurii Gama, alcătuită din 50 de volume din colecția AVATAR și din Culgeri de matematică, oferite prin amabilitatea dnei Diana Mocanu. Cărțile vor fi oferite beneficiarilor în cadrul unor întâlniri lunare dedicate lecturii.

Donaţiile se pot face direct la sediul şcolii şi al grădiniţei sau la parteneri. Îi puteţi ajuta pe copiii din satele Iaşului cu donaţii de carte (inclusiv cu rechizite şcolare sau obiecte de birotică) sau puteţi amenaja un spaţiu în care persoanele interesate să poată face donaţii.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;