Persoanele diagnosticate cu cancer își doresc să învețe cum să facă afaceri

Joi, 12 iulie, la sediul Centrului regional de consiliere și reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer din regiunea Nord Est – ONCOSUPORT Iași, s-a derulat cea de-a treia întâlnire din programul de tutoriat propus de către Patronatul Medicinei Integrative beneficiarilor Centrului ONCOSUPORT. La evenimentul de joi, intitulat “Dezvoltarea unui plan de afaceri”, au participat persoane diagnosticate cu cancer și aparținători, acestea învățând să-și identifice resursele pe care se pot baza în realizarea unui plan de afaceri. Sesiunea a fost susținută de către dl. Bogdan Bondor, doctorand în filosofie, trainer Codex în bussines aplications, absolvent al unui program MBA privind fundamentele managementului, absolvent ASE de studii de managementul afacerilor.

Programul de tutoriat propus de către Patronatul Medicinei Integrative a cuprins trei teme de dezvoltare personală și/sau profesională, dintre cele mai solicitate de beneficiarii proiectului, ce oferă acestora orientare și suport, le dă posibilitatea să atingă o anumită stare de mai bine, superioară celei actuale. Cei interesați să obțină un anume rezultat într-unul din cele trei module propuse au fost susținuti îndeaproape de un tutor, care este de fapt un îndrumător, un susținător. Precedentele două teme abordate în cadrul acestui program au vizat: “Stăpânirea emoțiilor negative”, tutoriat susținut de către dna Tatiana Pîrvu, facilitator și trainer autorizat CNFPA specializat în rezolvarea de probleme, luarea de decizii în situații de criză, generarea de alternative, NLP master practitioner și manager în domeniul sănătății; “Gestiunea vieții de familie”, temă susținută de către dna Georgeta Jurcan, președintele și membru fondator al Asociației ProVocație, formator de formatori, trainer autorizat în certificarea de meserii, facilitator în certificarea competențelor.

Prin urmarea unui program de tutoriat, capeți claritate și înveți să evaluezi mai bine starea prezentă și situația actuală, conștientizezi care sunt resursele tale, pe ce te poți baza și cum poți să le accesezi cu succes, descoperi ce te motivează și în ce crezi cu adevărat. Prin intermediul celor trei teme propuse, Patronatul Medicinei Integrative încearcă să sprijine beneficiarii centrelor ONCOSUPORT să gestioneze mai ușor situația prin care trec și să se reintegreze social”, a declarat Virgil Kovaci, coordonatorul Centrului ONCOSUPORT Iași.

Centrul Regional Nord-Est – Oncosuport Iași, cu sediul în Bulevardul ”Tudor Vladimirescu”, nr. 42-44, etajul 2, oferă gratuit consiliere psihologică, asistență socială și juridică persoanelor din zona de NE a țării, diagnosticate cu cancer de sân, cancer de col uterin și cancer testicular precum și aparținătorilor acestora. Acesta a fost înființat la Iași prin proiectul „Reţea multiregională pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007 -2013, “Investește în oameni!”. Proiectul este implementat de Patronatul Medicinei Integrative,  în parteneriat cu Associazione Oncologica Senigalliese Valli Misa e Nevola – Italia și Asociaţia de Terapii Integrative “Sfântul Nectarie” – România.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;