5:15 pm - Wednesday May 1, 3540

Furnizorii de servicii sociale din Regiunea Nord-Est s-au întâlnit la Suceava

Joi, 27 februarie 2014, Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi şi cu sprijinul Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali, a organizat cea de-a doua consultare regională a furnizorilor de servicii sociale, la care au participat peste 44 de furnizori privaţi şi publici de servicii sociale destinate copiilor şi familiilor vulnerabile, din judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ. Evenimentul a avut loc la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava şi s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Schimbări mici, diferenţe MARI!”, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

În cadrul consultării, participanţii au subliniat provocările cu care se confruntă în furnizarea de servicii sociale şi s-au căutat soluţii la problemele identificate. În cadrul întâlnirii au fost abordate următoarele teme:
• Cadrul legislativ lacunar;
• Responsabilitate comunitară faţă de grupurile vulnerabile;
• Supraîncărcarea sistemului/furnizorului de servicii sociale;
• Cantitatea versus calitatea serviciilor sociale (lipsa unei infrastructuri/standarde de lucru unitare la nivel naţional);
• Colaborare interdisciplinară pentru asigurarea unor servicii integrate şi continue.

Aceasta este cea de-a doua consultare regională din cadrul proiectului, prima desfăşurându-se la Iaşi în luna noiembrie a anului trecut. În urma celor două consultări se vor selecta viitorii promotori ai reţelei regionale de servicii sociale destinate copiilor şi familiilor vulnerabile.
„În urma celor două consultări regionale care s-au desfăşurat la Iaşi şi la Suceava vom reusi să trasăm direcţiile de acţiune pe care se va dezvolta reţeaua regională a promotorilor de servicii sociale. Cele două întîlniri ne-au ajutat să identificam la nivelul regiunii Nord Est problemele cu care se confruntă furnizorii privaţi şi publici de servicii sociale”,  a declarat Corina Mighiu, coordonator proiect – Asociaţia Salvaţi Copiii Iaşi.
Acest proiect, precum şi toate evenimentele ce se vor desfăşura în cadrul lui, este înscris în demersul de Responsabilizare Socială demarat de Societal (reţea naţională de ONG-uri), şi, ca urmare a angajamentului său, va purta marca “Eveniment responsabil”.
Responsabilitatea socială este un principiu important al dezvoltării durabile, motiv pentru care politica generală de management a proiectului încearcă să răspundă celor patru indicatori de responsabilitate socială: indicatorii sociali, de mediu, economici şi de guvernanţă.

Filed in: ONG-uri

Comments are closed.

;