Ambasadorul Elveţiei în România: „Iașul are o imagine excelentă la nivelul autorităţilor elveţiene”

Ambasadorul Elveţiei în România, Excelenţa Sa Jean-Hubert Lebet s-a întâlnit la Palatul Roznovanu cu primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, cu ocazia lansării proiectului regional „Finanţare pentru IMM-uri”, derulat de Ambasada Elveției în colaborare cu CEC Bank (instituție selectată in urma unei licitații publice de către Ministerul de resort).
Excelenţa Sa s-a arătat deosebit de încântat de cooperarea foarte bună dintre autorităţile elveţiene şi Primăria municipiului Iaşi, afirmând că Iașul are o imagine excelentă la nivelul autorităţilor elveţiene. Discuțiile au vizat numeroase proiecte derulate de Primăria municipiului Iaşi cu sprijinul Guvernului elvețian (grant SECO privind transportul public în Iaşi, grant privind sistemul centralizat de furnizare a agentului termic etc.), dar şi proiectele pe fonduri europene care se materializează în acest moment în oraş. „Am discutat cu Excelenţa Sa și poziționarea geo-strategică a orașului Iași în contextul actualei crize din Ucraina. În acest context am subliniat importanța pe care o acordă municipalitatea relațiilor de înfrățire și proiectele concrete de colaborare cu orașul Chișinău din Republica Moldova și cu orașul Cernăuți din Ucraina și rolul acestui parteriat strategic. Nu vă ascund că am discutat inclusiv despre
competiția pentru câștigarea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.
Vizita la Iași a înalților reprezentanți ai Ambasadei Elveției a mai inclus întâlniri cu mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, dar şi cu Abraham Ghiltman, Președintele Comunității Evreilor din Iași. De asemenea, delegaţia elveţiană a vizitat Universitatea ”Al. I. Cuza” și Muzeul Unirii Iași.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;