În data de 15 mai 2014 va avea loc lansarea oficială a proiectului “SĂ CREĂM PENTRU TOŢI ACELEAŞI ŞANSE!”, POSDRU/145/6.3/G/131466.
Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, în baza contractului de finanţare încheiat între Asociaţia Filantropică “Trup şi Suflet”. în calitate de Beneficiar si OIRPOSDRU Nord-Est.
Lansarea publică a proiectului va fi făcută în Conferinţa de presă ce va avea loc în Sala de festivităţi a Colegiului Tehnic “Gh. Asachi” Iaşi, str. Sărăriei 189, joi 15 mai 2014, începând cu ora 11:00. În conferinţa de presă vor fi prezentate: scopul şi obiectivele urmărite prin proiect, echipa de proiect formată din reprezentanţi ai Beneficiarului – Asociaţia Filantropică “Trup şi Suflet” şi Partenerului – Serviciul Public de Asistenţă Socială Botoşani, precum şi alte informaţii relevante despre proiect.
Proiectul are o durată de implementare de 18 luni şi o valoare totală eligibilă de 1.962.230.00 lei, dintre care: finanţare nerambursabilă de 1.922.985.40 lei şi contribuţia Asociaţiei Filantropice Trup si Suflet de 39.244.60 lei.
Obiectivul general urmărit prin implementarea proiectului este asigurarea accesului egal la ocupare şi la construirea unei cariere profesionale, în vederea creării unei pieţe a muncii inclusive.
Ca obiective specifice menţionăm: îmbunătăţirea nivelului de informare asupra principiului egalităţii de şanse şi de gen, îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe profesionale teoretice şi practice în domenii cerute de piaţa muncii, creşterea nivelului de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale.
Proiectul va avea un caracter integrator asupra grupului ţintă şi propune:
– organizarea unei campanii pentru promovarea principiului egalităţii de şanse şi de gen adresate autorităţilor publice centrale şi locale şi partenerilor sociali;
– organizarea unor evenimente pentru promovarea principiului egalităţii de şanse pentru 87 persoane din autorităţile publice locale şi centrale şi 100 persoane din organizaţiile societăţii civile;
– cursuri de calificare/recalificare pentru 281 femei (60% din grupul ţintă), din mediul urban şi rural, din judeţele: Iaşi şi Botoşani, în următoarele meserii: babysitter (niv. 1), îngrijitor bolnavi la domiciliu (niv. 2) şi îngrijitor bătrâni la domiciliu (niv. 1);
– furnizarea de asistenţă pentru antreprenoriat pentru 100 de femei din grupul ţintă
Proiectul va contribui la realizarea obiectivului general de facilitare a accesului pe piaţa muncii şi promovarea unei societăti inclusive şi coezive bazate pe înţelegerea şi respectarea, la nivel general, a drepturilor omului şi la realizarea obiectivelor operaţionale ale DMI 6.3. de “consolidare a principiului accesului egal pentru toţi pe piaţa muncii cu scopul de a creşte oportunităţile de angajare ale femeilor şi persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile; creşterea conştientizării asupra principiului egalităţii de şanse şi de gen în cadrul societăţii civile, incluzând întreg personalul, experţi, întreprinzători. Proiectul va pune accent pe creşterea conştientizării asupra problematicii privind hărţuirea sexuală la locul de muncă şi pe asigurarea accesului egal la ocupare şi la construirea unei cariere profesionale, în vederea creării unei pieţe a muncii inclusive.