5:14 pm - Tuesday April 29, 6887

Centrul de Dezvoltare Ness de la Iași va crea 200 de noi locuri de muncă, în următorii doi ani

Ness România, parte a Ness Technologies, unul dintre cei mai importanţi furnizori globali de servicii IT, intenționează extinderea activității, prin crearea a 200 de noi de locuri de muncă în perioada 2014 – 2016 la Iași, datorită cererii în creștere pentru serviciile IT furnizate de companie. Din anul 2012, Centrul de Dezvoltare Ness de la Iaşi este situat în clădirea United Business Center 2 din ansamblul urbanistic Palas. În acest an, compania şi-a extins suprafaţa de birouri cu încă 650 mp, ocupând în prezent 2.100 mp, desfăşuraţi pe trei etaje.

În cadrul proiectului de extindere, Ness România va furniza servicii de Dezvoltare software orientat client(Software Engineering Products – SEP), pe care le prestează deja din a doua jumătate a anului 2012. Prin implementarea proiectului de investiții se dorește creșterea ponderii cifrei de afaceri aferentă acestei activități până la aproximativ 90% din valoarea cifrei de afaceri a companiei.

Guvernul României, prin Ministerul Finanțelor Publice, a aprobat un ajutor de stat în valoare de 24.269.167 RON (5.434.206 EUR) pentru implementarea proiectului de investiții al companiei Ness. Ajutorul de stat este acordat în baza schemei pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin utilizarea tehnologiilor noi și crearea de locuri de muncă, instituită prin H.G. nr.797/2012.

Despre Ness

Centrul de Dezvoltare Ness de la Iaşi (Ness IDC) este unul dintre pilonii de succes pe care se sprijină strategia de dezvoltare a companiei la nivelul Europei. Ness Software Engineering Services este lider de renume global în domeniul dezvoltării de produse şi platforme software. Ness pune la dispoziţia clienţilor săi un portofoliu extins de soluţii şi servicii, folosind un model global unic de livrare, care combină echipe locale, în regim offshore şi nearshore.

Ness are peste 6.500 de angajați care colaborează îndeaproape cu clienții din America de Nord,  Europa și Asia, prin intermediul centrelor tehnologice și de design care funcționează în India, Slovacia, Republica Cehă, România, Marea Britanie, Israel și Statele Unite. Ness are peste 500 de clienţi, între care se numără multe companii din topul Fortune 1000 și Software 500, din domenii cheie care includ educația, media și piața editorială, servicii financiare, turism, transport și divertisment, comerț, sport, software și tehnologie de înaltă calitate. Ness Software Engineering Services este o divizie a Ness Technologies, Inc., o companie privată deținută în totalitate de The Rohatyn Group.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;