Școala copiilor sănătoși

Salvaţi Copiii Filiala Iaşi, în parteneriat cu Grupul de Firme PANIFCOM și Inspectoratul Școlar Județean Iași, organizează,  în data de 16 iunie 2014, în sala de ședințe a Grupului de Firme Panifcom Iași, etajul 1, cu sediul în Str. Calea Chișinăului Nr.29, începând cu ora 12.00,evenimentul de certificare ”Școala copiilor sănătoși”. 

 Acțiunea are loc în cadrul Programului de certificare ”Școala copiilor sănătoși”- Proiectul „Alimentează-te cu sănătate”, ce îşi propune promovarea alimentaţiei sănătoase şi a mişcării fizice în rândul copiilor – drept fundamental al copilului pentru prevenirea sedentarismului, a obezităţii şi a bolilor cronice în rândul acestora, lansat în luna iulie 2012 de Salvaţi Copiii Filiala Iaşi, în parteneriat cu PANIFCOM Iași.

 11 instituții de învățământ din județul Iași, înscrise în program, au demonstrat că alegerile sănătoase sunt cele mai sănătoase, demne de urmat! – Școala Gimnazială ”Elena-Cuza” Iași, Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Iași, Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Iași, Școala Gimnazială ”B.P.Hașdeu” Iași, Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări Iași, Colegiul Economic Administrativ Iași, Liceul Tehnologic Economic ”N.Iorga” Pașcani, Școala Gimnazială ”Ion Simionescu” Iași, Școala Gimnazială Brătești, Grădinița cu Program Prelungit Nr.14 Iași și Grădinița cu Program Prelungit Nr.12 Iași.

Mediul şcolar este un important factor decizional cu privire la alimentaţia sănătoasă a copiilor şi tinerilor. Școlile au contact direct cu elevii pentru 6 – 8 ore în fiecare zi, iar vârsta critică a dezvoltării lor sociale, psihologice, fizice și intelectuale este de până la 13 ani. Starea de sănătate a elevilor este în strânsă legătura cu succesul lor academic, cum și succesul academic al elevilor este strâns legat de sănătatea lor. De aceea, a-i ajuta pe elevi să rămână sănătoși este necesar să fie o componentă fundamentală din misiunea școlii. Un program de sănătate școlară ar putea fi unul dintre mijloacele cele mai eficiente pentru a preveni sau a reduce comportamentele de risc, pentru a preveni probleme grave de sănătate în rândul elevilor și de a ajuta la reducerea decalajului educațional.

Școlile pot oferi un cadru ideal pentru furnizarea de strategii de promovare a sănătății, pot oferi oportunități pentru ca elevii să învețe despre comportamente sănătoase și să practice comportamente sănătoase.

În acest context, Salvați Copiii Iași și Inspectoratul Școlar al Județului Iași, cu sprijinul Grupului de firme PANIFCOM Iași, a derulat  programul de certificare “ Şcoala copiilor sănătoși”, adresat grădiniţelor, şcolilor primare şi gimnaziale, şi liceelor, din judeţul Iaşi, iunie 2013- iunie 2014.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;