5:14 pm - Tuesday April 20, 3182

Consiliul Judeţean Iaşi va contracta un credit pentru reabilitarea drumurilor judeţene

Consiliul Judeţean Iaşi a adoptat un proiect de hotărâre privind iniţierea procedurilor în vederea contractării un credit destinat reabilitării şi modernizării reţelei de drumuri judeţene. Decizia a fost luată astăzi, în şedinţa ordinară a lunii iunie. „Aşteptăm de la Comisia Europeană returnarea banilor pe care Iaşul îi cheltuieşte din banii săi la Aeroport, adică aproximativ 25 milioane de euro. Alături de creditul aprobat, care va avea o valoare de circa 22 milioane de euro, putem ajunge la o sumă de 47 milioane de euro, bani cu care să putem acoperi cea mai mare parte a lucrărilor prevăzute în Masterplanul de drumuri pe care Consiliul Judeţean l-a aprobat la începutul anului. Astăzi e momentul de start. Vom iniţia procedurile cu organismele financiare internaţionale care ne pot acorda finanţare. Cred că în circa un an putem avea succes în privinţa demarării acestui proiect. Responsabilul pentru acest proiect este dl. vicepreşedinte Victorel Lupu, care are o experienţă bogată pe partea financiară”, a declarat Cristian Adomniței, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

El şi-a exprimat speranţa ca Masterplanul drumurilor judeţene şi comunale, cel mai important document în acest domeniu, să nu sufere nicio modificare din partea noii majorităţi politice create în Consiliul Judeţean. „Acum 6 luni, în cadrul Consiliului Judeţean, alături de toţi primarii, parlamentarii şi consilierii judeţeni, am identificat şi votat o listă a priorităţilor pentru drumurile judeţene din Iaşi. Sper ca acea listă, care reprezintă adevăratele nevoi ale comunităţilor şi e lipsită de ingerinţe politice, să nu fie maltratată de noua majoritate politică din Consiliul Judeţean orchestrată de PSD. Aş vrea se abţină de la un abuz politic. Masterplanul nu prevede lucrări pentru toată reţeaua de 1.035 de kilometri de drum judeţean, cât are Judeţul Iaşi, pentru că o parte au fost deja reabilitate, iar pe alte drumuri nu se circulă. Fiecare primărie însă are parte de lucrări prinse în acest Masterplan de drumuri, astfel încât toată reţeaua de drumuri care reflectă nevoia reală a judeţului să poată fi reparată din aceşti bani”, a mai afirmat Adomniței.

Masterplanul de drumuri judeţene şi comunale poate fi accesat pe siteul Consiliului Judeţean, www.icc.ro (stânga sus). Linkul direct: http://www.icc.ro/sites/default/files/files/home_gallery_for_promotion/Blocuri/Masterplan.pdf

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;