Asociaţia RoRec oferă persoanelor juridice suport în vederea colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), îngrijindu-se de gestionarea corespunzătoare a acestora. Legislația în vigoare obligă persoanele juridice să aibă un sistem coerent de management al deșeurilor electrice, atât prin colectare selectivă, cât și prinpredarea lor spre reciclare către operatori autorizați. Însă faptul că predau mai departe aceste deşeuri electrice nu este un capitol încheiat în gestionarea lor. Deținătorii de deşeuri electrice, persoanele juridice, trebuie să aibăsiguranţa reciclării întocmai a acestor deşeuri prin documente justificative, astfel încât să poată dovedi faptul că au fost responsabili şi s-au interesat de soarta acestor foste bunuri pe care le-au deţinut. Nerespectarea prevederilor legii duce la penalităţi. Persoanele juridice care nu se supun obligațiilor legale cu referire la gestionarea responsabilă a deșeurilor riscă o sancțiune contravențională ce poate ajunge la 40.000 lei. ”Asociația RoRec răspunde nevoilor persoanelor juridice de conformare cu legislația în vigoare, asigurând un serviciu de preluare gratuită a acestor deșeuri și oferind servicii de management al deşeurilor, conform standardelor europene de mediu. Concret, Asociația RoRec ajută firmele și instituțiile să se debaraseze corect și responsabil de echipamentele electrice și electronice vechi sau uzate, oferindu-le documentele necesare prin care pot scoate din gestiune aceste obiecte, în vederea casării, respectând normele de mediu”, se precizează într-un comunicat de presă al asociației. În plus, firmele pot deveni ”Suporteri ai Patrulei de Reciclare”, program educaţional desfăşurat în şcolile din toate judeţele ţării. ”Fiecare kilogram de deşeuri electrice, preluat de la sediul firmei, este calculat în contul Patrulei de Reciclare bucureştene sau judeţene. Ca Suporteri ai Patrulei de Reciclare, firmele colectează DEEE conform legislaţiei în domeniu şi se implică într-un program gratuit de responsabilitate corporativă”, se mai spune în comunicat. Pentru a beneficia de serviciile gratuite ale Asociaţiei RoRec, de preluare a deşeurilor electrice de la firme, cei interesați pot apela TelVerde 0800 444 800, număr disponibil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, zilnic între 9.00-17.00, o echipă a Asociaţiei RoRec urmând să-l contacteze pe apelant pentru a-l scăpa simplu, corect şi gratuit, de deşeurile electrice şi electronice din gestiune.
Asociația Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, formată de unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Asociația RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi gestionează toate activităţile necesare colectării, tratării și reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.
Asociația RoRec oferă suport persoanelor juridice pentru selectarea selectivă a echipamentelor electrice și electronice (DEEE)
Filed in: Economic