Romania – vicecampioana europeana

In perioada 1 – 9 august, s-a defasurat in Rusia, in localitatea Naberezhnye Chelnye – Tatarstan, Campionatul European Scolar pe echipe pana in 14 ani. La startul competitiei s-au aliniat 24 de echipe din mai multe tari ale Europei, organizatorul fiind ISCU, al carei presedinte este Alexander Kostyev, prietenul sahului romanesc.

Romania a fost reprezentata de o echipa a Iasului formata din Tiron Lucian, Tiron Andrei, Olinici Emanuel, Cusmuliuc Diana, condusa de Tiron Doina, care timp de sase runde au condus turneul, fiind foarte experimentata participand la multe competitii in aceasta formula pentru CS Politehnica Iasi. In ultima runda au pierdut locul I, la mare lupta.

De remarcat este evolutia lui Andrei Tiron care a castigat masa doi cu 6,5 puncte din 7 posibile. Deasemenea si combativitatea Dianei Cusmuliuc care in final a luat locul II, la mare lupta, dupa ce a invins-o pe castigatoare mesei IV.

Luni 13 august se da startul celui mai puternic turneu din zona Moldovei, traditionalul Festival International “M. Sadoveanu” – prima editie a fost in anii ’70, in acest an organizand-se editia cu numarul XXVII. Pana in acest moment s-au inscris peste 160 sportivi, concursul desfasurandu-se pe doua sectiuni: turneul A – pentru seniori si turneul B pentru copii.

Concursul se va desfasura pana duminica 19 august, in fiecare zi incepand cu ora 16:00, in sala noii cantine din Complexul Studentesc “Tudor Vladimirescu” din Iasi.

Lista de start, clasamente si alte informatii le puteti gasi pe site-ul oficial: www.ajsiasi.ro.

Filed in: Sport

Comments are closed.

;