Consiliul Judeţean a reabilitat Pavilionul I al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi

Pavilionul-I

Astăzi a avut loc recepţia finală oficială a lucrărilor şi inaugurarea Pavilionului I din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi. Lucrarea a fost realizată din fondurile Consiliului Judeţean Iaşi şi a costat 576.480 de lei, fără TVA. „Este un moment foarte frumos şi binemeritat pentru Spitalul de Boli Infecţioase. Nu suntem la primul pavilion reabilitat în aceşti doi ani şi jumătate de când sunt la conducerea Consiliului Judeţean. La acest spital vom reabilita pe rând câte un pavilion. Sper ca atât pacienţii, cât şi cadrele medicale, să simtă diferenţa şi să aibă un mediu mai plăcut. Felicit întreaga echipă de la Spitalul de Boli Infecţioase, în frunte cu dna. Profesor Doctor Carmen Dorobăț, managerul acestei unităţi medicale”, a declarat Cristian Adomniței, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Domnia sa i-a înmânat o diplomă de excelenţă dnei. prof.dr. Carmen Dorobăţ. Totodată, șeful administrației județene a anunţat că până la finalul lunii ianuarie va fi inaugurată staţia de oxigen de la Spitalul de Pneumoftiziologie, care va deservi şi Spitalul de Boli Infecţioase.

Cu acelaşi prilej a avut loc și o slujbă de sfințire a clădirii, urmată apoi de inaugurarea Bibliotecii din cadrul pavilionului, care va purta numele de Prof. Dr. Maria Franche. Personalitate marcantă a medicinei ieșene, Prof. Dr. Maria Franche a fost managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași în perioada interbelică și a avut contribuţii importante atât la dezvoltarea unității medicale, cât și a școlii de Boli Infecțioase din Iași.

 Date tehnice despre Pavilionul I

 Imobilul, care are două nivele, are o vechime de peste un secol şi, până acum, nu a beneficiat de lucrări de o asemenea importanţă. Firma care a realizat lucrările a fost SC ALCONF SRL Iaşi, lucrări care au durat aproximativ un an. Parterul imobilului va fi spaţiu didactic şi va găzdui filiala de cercetare a Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, în timp ce la etaj va fi spaţiu de spitalizare. Aria construită desfăşurată a imobilului este de 837 metri pătraţi.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;