Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniței, a participat astăzi la lansarea a trei proiecte importante ale Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Gr. T. Popa” Iaşi. Consiliul Judeţean Iaşi este partener al Universităţii în cadrul celui mai important dintre aceste proiecte. „Este o mare onoare şi bucurie să particip la lansarea acestor proiecte. În numele întregii comunităţi mulţumesc Universităţii pentru toată plusvaloarea adusă Iaşului, atât din contribuţia adusă în domeniile educaţiei şi sănătăţii, cât şi pentru acest rol, de deschizător de drumuri. Trebuie apreciat şi faptul că, în judeţul nostru, Universitatea de Medicină şi Farmacie deţine locul I în ceea ce priveşte aspectul cosmopolit al Iaşului. Dacă nu ar fi fost Universitatea de Medicină şi Farmacie, Iaşul nu ar fi avut acest aspect”, a declarat Cristian Adomniței.
Prof. Dr. Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iaşi, a afirmat că toţi banii care vor fi investiţi în aceste proiecte sunt din veniturile Universităţii. Domnia sa a adăugat că proiectele sunt incluse în strategia de dezvoltare pe termen mediu a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, „UMF 2020”. „Universitatea de Medicină şi Farmacie <<Gr. T. Popa>> este cel mai mare investitor şi angajator din Judeţul Iaşi. Avem mulţi studenţi din străinătate, care studiază şi locuiesc la Iaşi. Pe lângă taxele şi impozitele pe care le plăteşte Universitatea, studenţii noştri aduc multe milioane de euro pe an comunităţii locale. Astăzi lansăm trei proiecte care vor schimba faţa Iaşului. Toţi banii care vor fi investiţi sunt produşi de Universitatea de Medicină şi redaţi comunităţii”, a afirmat rectorul UMF Iaşi.
Proiecte UMF
Piaţa Naţiunilor 2.0, proiect care prevede reabilitarea Muzeului UMF, a unor spaţii de prezentare adecvate şi a unei parcări subterane. Investiţia este estimată la suma de 12 milioane de euro, durata de implementare fiind de 24 de luni. Consiliul Judeţean Iaşi este partener al Universităţii în cadrul acestui proiect.
Centrul de abilităţi fundamentale „Gr. T. Popa” (complexul 1 Mai) are ca scop organizarea unor spaţii de învăţare pentru dezvoltarea abilităţilor practice. Investiţia este estimată la suma de 5 milioane de euro, durata de implementare fiind de 12 luni.
Centrul de reabilitare medicală şi educaţie fizică „1 Decembrie 1918” implică transformarea actualei cantine UMF în centru de educaţie fizică şi construcţia unui centru de reabilitare medicală. Investiţia este estimată la suma de 5 milioane de euro, durata de implementare fiind de 18 luni.