Noi standarde, disponibile la Centrul Zonal ASRO Iași

asro

Centrul Zonal ASRO Iași, de la Camera de Comerț și Industrie Iași, anunță persoanele interesate de apariția unor standarde foarte importante, după cum urmează:

– SR 1907-1:2014, Instalaţii de încălzire. Necesarul de căldură de calcul. Metodă de calcul
În contextul dezvoltării durabile, creşterea eficienţei energetice este un obiectiv naţional şi european. Pentru a creşte performanţa energetică a clădirilor se ţine seama de condiţiile climatice exterioare şi de amplasament, de cerinţele de confort interior, de nivelul optim din punct de vedere al costurilor, al cerinţelor de performanţă energetică, precum şi de ameliorarea aspectului urbanistic al localităţilor.

– SR 1907-2:2014, Instalaţii de încălzire. Necesarul de căldură de calcul. Temperaturi interioare convenţionale de calcul
Acest standard stabileşte temperaturile interioare convenţionale de calcul pentru determinarea necesarului de căldură de calcul al clădirilor.

– SR 4839:2014, Instalaţii de încălzire. Numărul anual de grade-zile
Acest standard stabileşte modul de calcul al numărului anual de grade-zile, corespunzător perioadei teoretice de încălzire a construcţiilor pe teritoriul României.

– SR 6648-1:2014, Instalaţii de ventilare şi climatizare. Calculul aporturilor de căldură din exterior şi al sarcinii termice de răcire (sensibilă) de calcul al încăperilor unei clădiri climatizate. Prescripţii fundamentale
Standardul stabileşte prescripţiile fundamentale de calcul al aporturilor de căldură din exterior pentru încăperi în perioada caldă a anului, în scopul proiectării instalaţiilor de ventilare şi climatizare din clădiri civile, sociale, publice şi comerciale.

– SR 6648-2:2014, Instalaţii de ventilare şi climatizare. Parametri climatici exteriori
Acest standard stabileşte valorile de calcul ale parametrilor climatici exteriori (temperatură, umiditate, intensitatea radiaţiei solare) precum şi ale altor date de calcul referitoare la aerul exterior, utilizate în proiectarea instalaţiilor de climatizare, ventilare mecanică şi ventilare naturală organizată.

Toate aceste standarde, precum și alte informații din acest domeniu, pot fi consultate și achiziționate de la Centrul Zonal ASRO Iași, de la Camera de Comerț și Industrie Iași.

Filed in: Economic

Comments are closed.

;