Procurorii DNA au descins la Consiliul Județean Iași

cj-iasi

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Iași au descins în cursul dimineții de miercuri, 15 august, la sediul Consiliului Județean (CJ) Iași, unde au efectuat percheziții cu privire la o serie de documente care vizează promovarea județului Iași peste hotare. Potrivit unor surse judiciare, procuroirii DNA efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni de fals, comise în perioada 2013-2015 de către o serie de funcționari și reprezentanți la vârf ai instituției. Perchezițiile efectuate de procurorii DNA au durat circa cinci ore, de la sediul Consiliului Județean fiind ridicate mai multe documente și echipamente electronice. Până la ora 18.00, Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași nu a dat publicității niciun fel de informație privind acțiunea desfășurată în cursul dimineții la sediul Consiliului Județean Iași și nici cine sunt persoanele vizate în anchetă. Marius Pârciu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean (CJ) Iași, a emis în cursul după amiezii un comunicat de presă, în care confirmă perchezițiile efectuate de procurorii DNA, subliniind faptul că instituția pe care o reprezintă a pus la dispoziția oamenilor legii toate documentele solicitate de aceștia. ”Confirmăm faptul că astăzi dimineaţă, la Consiliul Judeţean Iaşi a venit o echipă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Colaborăm cu autoritățile pentru a clarifica situația, toate documentele solicitate fiind puse la dispoziţia procurorilor”, a afirmat Marius Pârciu. Potrivit acestuia, la momentul percheziției procurorilor DNA, președintele CJ Iași, Cristian Adomniței, nu se afla în sediul instituției, acestea fiind plecat din țară. ”Vă informăm că, începând de astăzi, 15 aprilie, și până vineri, 17 aprilie, dl. preşedinte Cristian Adomniței participă la şedinţa plenară a Comitetului Regiunilor. Agenda evenimentului a fost stabilită de Comitetul Regiunilor cu aproximativ două luni în urmă. Din februarie 2015, domnia sa ocupă funcţia de vicepreşedinte al grupului PPE din cadrul Comitetului Regiunilor, fiind membru în cele mai importante comisii din cadrul acestuia (Comisia pentru cetăţenie, guvernanţă, afaceri externe şi instituţionale – CIVEX şi Comisia pentru politică de coeziune teritorială – COTER). Unul dintre subiectele care vor fi dezbătute în aceste zile este Planul de Investiţii şi Fondul European pentru Investiţii Strategice (împreună cu reprezentanţii Comisiei Europene, a Băncii Europene de Investiţii, a Băncii Centrale Europene şi ai Comitetului Economic şi Social European)”, se precizează în comunicatul Biroului de presă al CJ Iași.

“Îmi doresc să vedem cât mai repede rezultatele anchetei”

“La fel ca instituţiile judiciare ale Statului român, îmi doresc ca adevărul să iasă la suprafaţă. Am încredere în actul de justiţie şi susţin orice acţiune care conduce la elucidarea situaţiei anchetate de DNA la Consiliul Judeţean Iaşi. Toată munca din ultimii 3 ani a administraţiei pe care o conduc este umbrită de acest eveniment, şi, tocmai de aceea, îmi doresc să vedem cât mai repede rezultatele anchetei. 

Rămân ataşat angajamentului de a transforma Iaşul într-un oraş cu adevărat european”, afirmă Cristian Adomniței, președintele Consiliului Judetean Iasi, într-o declarație de presă.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;