5:13 pm - Sunday April 19, 2471

Primul inspector Cambridge la o școala din Iași, la Seven Hills International School!

seven-hills

Joi, 30 aprilie 2015, a fost o zi cu semnificație academică deosebită pentru spațiul educațional! Pentru prima dată în istoria învățământului ieșean, un reprezentant al Universității Cambridge a efectuat o inspecție la o școală din zona noastră. Inspecția a avut loc la Seven Hills International School și este primul pas în procesul de acreditare în vederea obținerii statutului de școală Cambridge.

Inspecția a constat în verificarea școlii pe durata unei zile și a inclus: discuții cu directorul școlii, vizitarea tuturor spațiilor instituției, verificarea documentelor de management, analiza direcțiilor de dezvoltare a școlii, observarea orelor, implicit a modului de desfășurare a procesului de predare-învățare-evaluare, prezentarea strategiilor de dezvoltare profesională a personalului. Evaluarea activității școlii a vizat următoarele dimensiuni:

  • Misiunea și valorile pe care școala și le-a asumat și modul în care acestea se regăsesc în viața acesteia;
  • Managementul și leadershipul școlii;
  • Calitatea predării și învățării;
  • Spațiul școlii, resursele materiale și financiare ale acesteia, cu un accent deosebit pe camera securizată pentru testele Cambridge și laboratorul de științe;
  • Aspectele legale de înființare și derulare a programului educațional britanic.

În cadrul acestei vizite au fost lămurite toate aspectele legate de beneficiile pe care profesorii, elevii și conducerea școlii le au ca urmare a intrării în familia școlilor Cambridge. Astfel, profesorii și managementul școlii Seven Hills International School vor avea acces deplin la toate resursele academice și profesionale oferite de Universitatea Cambridge, formare și consultanță în toate aspectele legate de managementul școlii, proiectarea curriculară, procesul de predare-învățare și evaluare a elevilor. De asemenea, profesorii și elevii școlii intră în comunitatea internațională a școlilor Cambridge din lume, comunitate formată din peste 10000 de instituții educaționale. Școala va avea dreptul să folosească toate însemnele și elementele de identitate vizuală ale Cambridge International Examinations – divizie a Universității Cambridge – care coordonează acest program educațional la nivel mondial.

”Seven Hills International School a trecut cu succes de primul pas în demersul de acreditare și afiliere la comunitatea academică Cambridge. Conștienți de standardele și de rigoarea academică a unui astfel de demers, ne-am asumat educația de calitate ca mod de viață și excelența ca ținta noastră de fiecare zi. Cred cu tărie în potențialul echipei Seven Hills, o echipă absolut specială, cu o pregătire profesională care a demonstrat că face față cu succes standardelor Cambridge și cu o dorință nemaipomenită de a le oferi copiilor o educație reală, care să-i ajute să se dezvolte armonios, să devină persoane încrezătoare în ceea ce ei pot face, să fie responsabili, inovativi, reflectivi și implicați în comunitatea în care trăiesc!”, a declarat prof. Liliana Romaniuc, directorul Seven Hills International School.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;