Rezultatele concursului de ocupare a funcției de inspector școlar au fost deja afișate pe site-ul ISJ Iași. Cei 23 de candidați înscriși au reușit să parcurgă cu succes etapele dificile de concurs, cu medii mari, cele mai multe peste 9.00.
Majoritatea celor admiși – 20 dintre candidați – sunt inspectorii care ocupau aceste funcții și înainte de concurs, dar 3 dintre candidați sunt noi în echipa ieșeană. Este vorba despre prof. Mihaela Țura, actual director adjunct la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, care preia postul de inspector școlar pentru disciplina fizică și postul de inspector școlar pentru management instituțional. Mihaela Țura a mai ocupat postul de inspector în cadrul ISJ Iași, dovedind competență și profesionalism.
În echipa ISJ Iași revine și prof. dr. Ciobotaru Traian Florentin, care ocupă în prezent postul de director adjunct la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”. Profesor de istorie, cu experiență în domeniul învățământului preuniversitar, Florentin Ciobotaru va completa echipa de inspectori care se ocupă de managementul instituțional.
De asemenea, postul de inspector școlar pentru educație permanentă va fi preluat de prof. dr. Elena Calistru, de la Colegiul Național, profesor de filosofie cunoscut pentru rezultatele deosebite obținute în carieră, dar și pentru activitatea bogată derulată în calitate de director adjunct la Colegiul Național.
“S-au clasat pe primele locuri Aura Țabără, Mihaela Țura, Sabina Manea, Genoveva Farcaș, Cezar Zaharia. Au sustinut lecții de excepție profesorii Andrici Liliana, Țura Mihaela, Țabără Aura, Farcaș Genoveva, Lesenciuc Mihaela, Conea Gabriela, Zaharia Cezar. Au fost creativi și empatici în relația profesor-elev Manea Sabina, Apetroae Mihaela, Apopei Alla, Ilie Constantin. Apreciem portofoliile și prezentările de proiecte manageriale în cadrul probei de interviu, materiale care vor face obiectul unei lucrări de sinteză în care se vor contura strategiile de dezvoltare educațională a învățământului ieșean susținute de ISJ Iași. Considerăm că prezența în comisia de concurs a unor profesori universitari de prestigiu, decani, prodecani, coordonatori de departamente, reprezintă interesul, aprecierea și preocuparea pentru colaborare și parteneriate cu o instituție care susține competența și valorile profesionale, științifice și pedagogice“, apreciază prof.dr. Camelia Gavrila, inspector școlar general.