“Imagine all the people”, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, 2015

spectacol1

Opera Națională Română Iași a primit invitația de a participa în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2015. Spectacolul selectat este Imagine all the people, concept de teatru coregrafic de Gigi Căciuleanu după John Lennon. Reprezentația va avea loc în data de 16 iunie 2015, de la ora 20:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor – Intrarea A.
Interpretează soliștii și ansamblul de balet, dar și elevi ai Colegiului de Artă „Octav Bancilă” Iași: Elvis Gache, Sarasa Nagamine, Vlad Mărculescu, Ovidiu Iancu, Lorena Negrea, Pamela Tănasă, Kotomi Hoshino, Mizuki Suzuki, Dumitru Buzincu, Monica Ailiesei, Bogdan Tuluc, Maria Cotorobai, Mălin Gălan, Vladimir Palamarciuc, Răzvan Vieriu, Anca Andronache, Cătălin Pandel, Dănuț Melenciuc, Roxana Trandaf, Paul Gabriel Roșu, Viviana Olaru, Kurumi Sakamoto.

Gigi Căciuleanu a creat un spectacol adresat nu doar ochiului și gândirii, ci și inimii: „Acest spectacol este „spus” într-un limbaj care mi-este propriu, cu felul meu personal de a vedea, de a gândi si de a „face” dans. Idei organizate sub forma unui spectacol de teatru coregrafic, în care cele mai mici detalii sunt tot atât de importante cât si marile explozii de energie. Energie de grup în care se conjugă ca într-o orchestrație cât se poate de minuțioasă, energiile fiecăruia dintre cei de pe scenă. Adresându-se nu numai ochiului, ci și gândirii și, până la urmă, sper, și inimii spectatorului. Mi-aș permite să-l invit pe acesta nu numai să privească sau să judece spectacolul ci să și participe cu imaginația la „soarta” fiecăruia din oamenii de pe scenă … „Imagine all the people” precum ne îndeamnă atât de frumos domnul John Lennon…” (Gigi Căciuleanu)
spectacol2

Gigi Caciuleanu este absolvent al Liceului de Coregrafie din București. A participat la un stagiu de perfecționare la Teatrul Bolshoi din Moscova, iar în paralel cu disciplinele de dans academic, la vârsta de 14 ani a descoperit dansul de avangardă al celebrei artiste Miriam Răducanu.În 1973 este angajat în Germania, ca profesor și coregraf la Folkwang Ballet, unde era director Pina Bausch, iar imediat apoi ca profesor la Centrul Internațional de Dans „Rosela Hightower” de la Cannes. În 1974 decide să se stabilească în Franța, ca director al Baletului la „Grand Théâtre de Nancy”. În 1978 înființează și conduce timp de 15 ani, alături de colaboratorul său artistic – actorul, regizorul și scenograful Dan Mastacan, Centrul Coregrafic Național din Rennes, unul din primele din Franța.

În 1993 înființează la Paris, împreună cu Dan Mastacan, Compania „Gigi Căciuleanu”. Între 2001 și decembrie 2012 este coregraf și director artistic al Baletului Național din Chile. În 2007, sub egida Fundației „Art Production”, vede luminile rampei la București trupa „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company” susținând turnee până în ziua de azi, atât în țară, cât și în străinătate.Cu peste 300 de coregrafii la activ, Gigi Căciuleanu își continuă cariera de coregraf invitat la academii de dans peste tot în lume. În 2012 devine Profesor Honoris Causa al Facultății de Arte din Tg. Mureș. În 2014, Opera Națională Română Iași i-a oferit premiul de excelență la Gala Premiilor Operelor Naționale, ediția a II-a.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;