Pet Event și concert al Filarmonicii, la Palas, în week-end

palas

Încă un sfârşit de săptămână cu evenimente aparte îi aşteaptă pe ieşeni şi nu numai, în ansamblul Palas: seară lirică eminesciană, concert al Filarmonicii Iaşi, Pet Event şi teatru de păpuşi.

 Vineri, 19 iunie 2015, parcul Palas va găzdui evenimente din cadrul Festivalului Florilor de Tei, organizat de Centrul Cultural Internaţional Iaşi. De la ora 17.00 se organizează pentru copii un atelier de creat coroniţe din flori de tei. De la ora 18.00, publicul este invitat la spectacolul „Eminescu, Poetul Universal”, susţinut de Grupul de dans „Orfeas” al comunităţii elene din Iaşi, iar de la ora 19.00 se desfăşoară piesa de teatru „Commedia dell`Arte”, oferită de Liceul de Artă „Octav Băncilă”.

Ansamblul Palas şi Filarmonica Moldova Iaşi le oferă melomanilor o nouă seară de vară în compania muzicii de calitate.Sâmbătă, 20 iunie, de la ora 19.00, Atriumul Palas Mall va vibra de acordurile interpretate de Corul academic „Gavriil Musicescu”, sub bagheta dirijorului Doru Morariu, cu ocazia concertului „Călătorie muzicală”. Vor participa sopranele Alina Găluşcă, Nicoleta Manolache, Ilinca Traistă şi tenorul Radu Dumitru. Spectacolul va fi completat de soliștii instrumentiști: Edit Arva (pian), Marian Toşu (ţambal), Adrian Grigoraş (saxofon), Eduard Egyed (chitară), Theodor Popescu (percuţie) şi Alina Bordeanu (vioară).

În acest week-end, prietenii necuvântători ai ieşenilor vor fi în centrul atenţiei în ansamblul Palas. Sâmbătă şi duminică, înpiaţeta centrală din parcul Palas se desfăşoară cea de-a patra ediţie a Pet Event. În ambele zile, programul va începe la ora 11.00, cu jocuri amuzante special organizate pentru patrupede, precum „maratonul culcatului”, „Ia loc şi ieşi din joc” şi„tentaţie într-o linguriţă”. Toţi blănoşii prezenţi vor fi premiaţi. Invitatul special al acestei ediţii este Bruno Icobeţ, câştigător, în 2013, al emisiunii „Românii au talent”. Bruno Icobeţ va veni la Palas împreună cu cei patru câini ai săi şi va oferi demonstraţii de acrobaţie, sâmbătă, de la ora 19.15, iar duminică, de la ora 12.30. Şi Poliţia Română îi va încânta pe cei prezenţi în parcul Palas cu numere spectaculoase de dresaj canin.

Cele mai frumoase exemplare vor defila în parade ale raselor, una dintre cele mai impresionante fiind cea a ciobăneştilor mioritici, programată duminică, de la ora 17.00. Deoarece ciobănescul mioritic este rasa canină reprezentativă pentru ţara noastră, organizatorii au pregătit şi o paradă a costumelor populare pentru copii şi un spectacol folcloric, la care va participaansamblul „Doina Carpaţilor”.

Vizitatorii vor găsi la Pet Event o varietate de produse şi servicii pentru animalele de companie, printre care şi cel de livrare acasă a hranei pentru patrupede. Cei care doresc un prieten loial pot adopta un căţeluş sau o pisicuţă. Evenimentul este organizat de „Events by Ioana Gamen”, în parteneriat cu ansamblul Palas, Mioriotic Club România şi Primăria Municipiului Iaşi. Printre participanţi se numără: Asociaţia „Un suflet pentru fiecare”, Cabinet „4 Lăbuţe”, ProPlan, Zoomania, Vanelli, Vetro Solutions,eMAG, VET4PED, EXTRU-CAN, Husse, Studio Foto Teodor Popa, Humanitas, Cabinet Unikvet şi Asociaţia Max Dog.

Duminică, 21 iunie, de la orele 11.00 şi 17.00, sunt programate întâlnirile prichindeilor cu cele mai îndrăgite personaje din poveşti. În zona Intersport, cei mici vor putea aplauda marionetele Teatrului de Păpuşi „Aşchiuţă”.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;