Veolia Energie Iași racordează maternitatea „Elena Doamna”

modul termic

Maternitatea „Elena Doamna” va fi racordata la sistemul centralizat de termoficare, pe magistrala 2, cu modul termic individual. La fel ca si in celelalte cazuri de imobile conectate recent la termoficarea centralizata, economiile de costuri realizate odata cu renuntarea la sursa individuala pe gaze naturale sunt substantiale. Cladirile maternitatii vor avea un consum anual de 925 gigacalorii, echivalentul a 7 blocuri cu 4 etaje, iar Spitalul „Elena Doamna” va plati cu cca 158 000 lei mai putin la factura anuala de energie termica. Economiile realizate sunt de cel putin 40%, suma de bani urmand a fi folosita de conducerea executiva a maternitatii pentru a realiza proiecte importante in interesul pacientilor spitalului.

Acordul Consiliului Judetean Iasi pentru racordarea maternitatii „Elena Doamna” la sistemul centralizat de termoficare a venit dupa o analiza detaliata a alimentarii cu energie termica a spitalelor din subordine, in lunile februarie si aprilie 2015.

Ca beneficiu suplimentar, echipele Veolia vor realiza la inceputul sezonului de incalzire 2015-2016 un diagnostic „la cald” al tuturor instalatiilor interioare de apa calda si caldura ale spitalului (coloane verticale, conducte orizontale, calorifere, etc), audit in urma caruia vom propune masurile ce pot fi luate in asa fel incat maternitatea sa consume energie in fiecare incapere in mod eficient, in functie de necesarul termic personalizat al cladirilor.

Dincolo de avantajele de natura economica (economiile de costuri) si pe parte de eficienta energetica (un consum strict adaptat la caracteristicile imobilelor), in cazul maternitatii „Elena Doamna” vorbim de asemenea de siguranta pacientilor (prin racordarea la sistemul centralizat de termoficare se elimina practic in totalitate orice risc asociat cazanelor pe gaze naturale) si de protectia mediului inconjurator (dispare o sursa de poluare din zona centrala a orasului).

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;