5:13 pm - Saturday April 19, 7670

Târg dedicat tehnicii de securitate, expoziție de autospeciale și demonstrații de intervenție în situații de urgență, în week-end, la Palas

Palas-Mall

Sfârşitul de săptămână aduce la Palas o nouă serie de evenimente captivante, pentru cei mici, dar şi pentru cei mari. În zilele următoare, ansamblul din inima oraşului îi invită pe ieşeni la un târg al tehnicii de securitate, o prezentare a autospecialelor de intervenţie în situaţii de urgenţă, demonstraţii de salvare şi prim ajutor şi teatru de păpuşi.

De vineri până duminică, în perioada 11 – 13 septembrie 2015, pe esplanada Palas Mall, intrarea dinspre Palatul Culturii, se va desfăşura Târgul Tehnicii de Securitate. Companiile care asigură servicii de intervenţie, pază şi protecţie, prevenirea situaţiilor de urgenţă şi supraveghere video îşi vor prezenta ofertele, echipamentul şi dotările.pompieri

În aceeaşi perioadă, târgul va fi completat cu evenimentele prilejuite de Ziua Pompierilor din România, organizate în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  „Mihail Grigore Sturdza” (ISU) Iaşi. Pe esplanada Palas Mall va fi prezentată o expoziţie de tehnică de intervenţie, spre încântarea tuturor celor interesaţi să descopere îndeaproape autospecialele şi echipamentul aferent. Vizitatorii vor putea admira: o autospecială de stingere a incendiilor de capacitate mare, o autospecială de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară, o ambulanţă SMURD de terapie intensivă mobilă, o şenilată şi o autospecială de transport victime multiple. În aceeaşi zonă este amenajat un punct de informare, unde, în intervalul orar 10.00 – 18.00, cei prezenţi vor putea afla de la reprezentanţii ISU cum pot preveni situaţiile de urgenţă diferite şi ce măsuri trebuie să aplice în cazul producerii acestora. În plus, pentru cei dornici să înveţe cum se realizează corect primul ajutor, specialiştii vor oferi demonstraţii şi explicaţii. Duminică, pentru a marca Ziua Pompierilor din România, de la ora 14.00, piaţeta centrală a parcului Palas va găzdui exerciţii demonstrative de intervenţie la incendiu.

securitateVineri, de la ora 18.00, la baza fântânii arteziene din parcul Palas va avea loc Festivitatea de deschidere a Campionatului Balcanic de Canotaj Juniori. Competiţia cu vâsle se va desfăşura în perioada 11 – 13 septembrie, la Baza Nautică Dorobanţ Iaşi, unde şi-au anunţat participarea echipaje din România, Grecia, Bulgaria, Serbia, Turcia, Macedonia şi Cipru.

Sâmbătă, de la ora 19.00, în parcul Palas se va desfăşura festivitatea de premiere a Raliului Iaşului Cotnari. Pe podium vor urca cei mai buni piloţi, care şi-au turat motoarele şi au făcut spectacol pe traseele  din judeţ.

Duminică, de la ora 11.00, în zona Intersport, copiii sunt invitaţi la un nou spectacol de teatru de păpuşi. Întâlnirea cu marionetele le va aduce năzdrăvanilor nenumărate zâmbete.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;