TiVo Inc. împlineşte un an de la înfiinţarea centrului de dezvoltare software din Iaşi, al doilea ca mărime după cel din San Jose, California

NESS_TiVo

TiVo Inc. anunţă împlinirea unui an de la înfiinţarea centrului de dezvoltare software TiVo Romania Engineering Center din Iaşi, situat în clădirea United Business Center 2 din ansamblul Palas. Proiectul, început acum un an în parteneriat cu Ness Inc., reprezentat în Iaşi prin Ness România, a avut o creştere spectaculoasă şi numără, în prezent, peste 70 de programatori cu specializări variate, care acoperă principalele arii de dezvoltare ale produsului TiVo: Set Top Box, aplicaţia pentru telefon mobil/tabletă şi aplicaţia pentru PC. Datorită succesului avut în 2015, TiVo a decis extinderea planului iniţial cu încă două grupuri: unul pentru servicii Java, iar al doilea de suport tehnic pentru clienţii europeni.

TiVo Romania Engineering Center a cunoscut o dezvoltare fulminantă în ultimul an, principalele provocări fiind cele de a găsi specialişti cu experienţă, precum şi integrarea acestora în proiectele aflate în desfăşurare. Centrul din Palas Iaşi, al doilea ca mărime după sediul central din San Jose,California, reprezintă o componentă crucială pentru TiVo Inc., deoarece asigură, atât necesarul de specialişti pentru dezvoltarea proiectelor destinate clienţilor din SUA, cât şi a proiectelor pentru companiile internaţionale de distribuţie de televiziune. TiVo Romania Engineering Center este menit a fi poarta către piaţa europeană, capabil să dezvolte produse complete pentru aceasta.

Planurile pentru 2016 sunt la fel de ambiţioase ca şi cele de anul trecut: dublarea personalului şi livrarea primului proiect complet. Şcoala ieşeană de IT, precum și experienţa acumulată de comunitatea IT vor face toate acestea posibile. Din acest motiv, TiVo se va implica în continuare în dezvoltarea comunităţii, prin susţinerea grupurilor de lucru din jurul unor tehnologii precum Java şi C++. Acest lucru este demonstrat şi de sprijinul oferit la lansarea, în urmă cu două săptămâni, a unei comunităţi de C++. În 2016, TiVo Romania Engineering Center le va oferi studenţilor de la facultăţile de profil stagii de practică pe timpul verii, precum şi posibilitatea de a face lucrarea de diplomă în parteneriat cu experţii săi.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;