Clădirea de birouri United Business Center 1 din Ansamblul Palas Iaşi, certificată Leed Gold

UBC 1 PALAS 02

Clădirea de birouri clasa A United Business Center 1 (UBC 1) din ansamblul Palas Iaşi, dezvoltat de grupul Iulius, a primit certificarea LEED® Gold conform standardului internaţional LEED for Existing Buildings: Operations and Maintenance, din partea U.S. Green Building Council (USGBC). La capitolul eficienţă energetică, UBC 1  a obţinut numărul maxim de puncte din sistemul LEED.

Totodată, la Iaşi se derulează în prezent procesul de certificare pentru clădiri verzi a întregului ansamblu Palas, conform standardului LEED Neighborhood Development, şi a noului imobil office UBC 5, din acelaşi complex urbanistic.

Colliers International a oferit consultanță companiei în procesul de certificare, parteneriat extins, de curând, şi la Timişoara, în cazul primei clădiri de birouri clasa A din ansamblul multifuncţional Openville la care au început lucrările. Astfel, UBC 2 va respecta normele pentru certificarea LEED, fiind dotată cu sisteme, aparatură şi echipamente de ultimă generație, cu un consum redus de energie, selectate special pentru a se alinia standardelor clădirilor verzi. Procesul de certificare va urmări şi implementarea unor politici sustenabile de operare a clădirii, menite să crească eficienţa costurilor cu utilităţile, dar şi a confortului chiriaşilor. Imobilul, care are o suprafaţă de 18.000 mp şi 11 etaje, va fi finalizat în toamna acestui an, printre chiriaşi numărându-se Ness Software Engineering Services şi policlinica REGINA MARIA.UBC 1 PALAS 01

Toate cele şapte imobile de birouri clasa A din ansamblul Openville sunt proiectate să respecte cele mai performante tehnologii şi normele pentru clădiri verzi, iar prin arhitectura de înaltă clasă şi finisajele impresionante, vor impune noi standarde pe piaţa din România.

Grupul Iulius este preocupat în permanenţă de alinierea proiectelor sale la standardele internaţionale de sustenabilitate. Astfel, reţeaua naţională de mall-uri Iulius este singura din România certificată LEED. Certificările, obţinute de fiecare dintre cele patru mall-uri Iulius din ţară, au fost acordate pentru implementarea unor strategii şi soluţii practice şi măsurabile, orientate către obţinerea unei performanţe sporite în: dezvoltarea sustenabilă a amplasamentului, economii la consumul de apă, eficienţa energetică, alegerea materialelor şi calitatea mediului interior.

Sistemul de rating LEED, elaborat de USGBC, reprezintă cel mai important program destinat clădirilor, locuinţelor şi comunităţilor care sunt proiectate, construite, întreţinute şi operate cu scopul de a obţine o performanţă îmbunătăţită din punct de vedere al sănătăţii mediului şi oamenilor.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;