În cursul lunii februarie, inspectorii de la Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iaşi au desfăşurat o acţiune tematică de control în unităţile de producţie şi comercializare produse de panificaţie, patiserie şi produse de morărit. Cu acest prilej au fost verificate nouă unităţi, din care patru producători de produse de panificaţie și cinci producători de produse de patiserie. ”Au fost verificate 20 de produse, respectiv aditivi, premixuri, amelioratori, arome şi produse finite. În urma acestor verificări s-a constatat că două sortimente de premixuri au fost etichetate necorespunzator, eticheta fiind nevizibilă, nelizibilă, datorită condiţiilor de depozitare. Prin urmare, s-a aplicat un avertisment pentru etichetarea necorespunzatoare a celor două sortimente (9,3 kg) şi au fost retrase din procesul de producţie. De asemenea, s-au verificat trei maşini de transport produse de panificaţie, la care nu s-au depistat neconformităţi din punct de vedere igienico-sanitar. Două dintre acestea nu aveau inscripţionate pe pereţii exteriori denumirea produselor, în conformitate cu Ord. MS 976/1998, motiv pentru care s-au acordat termene de remediere”, a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iași.