Gândește în afara…Stigmei, gândește cu inima!

stigma
Vineri, 25 martie 2016, reprezentanții Școlii Gimnaziale Deleni, județul Iași, voluntari în cadrul Salvați Copiii, filiala Iași, au participat la conferința regională “Măsuri active de răspuns anti-stigmă și bune practici în implementarea programelor anti-stigmă în scoli“, proiect ce a reunit cadrele didactice din școlile beneficiare și reprezentanți ai instituțiilor școlare din județele Moldovei.
Școala Gimnazială Deleni a fost reprezentată la conferință cu exemple de bună practică și dovezi ale acțiunilor întreprinse în cadrul programului de împlementare a acțiunilor anti-stigmă în școală, de către d-na profesor Șfaițer Ana-Maria și d-na prof. inv. primar Pleșcuță Maria Ionela.  Pe parcursul întregii zile au avut loc schimburi de experiențe între participanții din cele șapte județe, privind rezultatele, provocările și reușitele în ceea ce privește creșterea gradului de acceptare la nivelul comunității școlare și a celei locale față de copiii cu tulburări de sănătate mintală.
Însumând rezultatele activităților și întâlnirilor de tip atelier desfășurate în perioada noiembrie 2016- februarie 2016 și la care au fost implicați 50 de elevi, 28 de părinți și 24 cadre didactice, Școala Gimnazială Deleni a reușit, prin cei doi facilitatori, să obțină certificarea din partea Salvați Copiii drept şcoală a diversității în implementarea programelor de sănătate mintală ce au în vedere creşterea incluziunii sociale şi educaţionale a copiilor vulnerabili
Filed in: Educație

Comments are closed.

;