Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași a declanșat în această săptămână o anchetă epidemiologică cu privire la apariția unor cazuri de îmbolnavire prin consum de preparate de carne, primite cu ocazia sărbătorilor Pascale de angajații unei firme comerciale din Pașcani. Potrivit reprezentanților instituției, în urma informațiilor culese de la pacienții internați în secțiile de boli infecțioase Pașcani și Iași și membrii familiilor acestora, s-au constatat urmatoarele: 11 pacienți (10 adulți și un copil în vârstă de 15 ani), internați în perioada 02.05.-04.05.2016 în Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, cu diagnosticul de boală diareică acută, au relatat consumul de preparate de carne din pachetele primite în data de 28.04.2016; două persoane adulte, care relatează același context epidemiologic, sunt internate cu diagnosticul TIA din data de 02.05.2016 în Spitalul de Boli Infecțioase Iași; alte două persoane simptomatice, din rândul consumatorilor, s-au tratat la domiciliu, prezentând o evoluție favorabilă; în cele șapte familii în care s-au înregistrat cazurile (două familii cu câte un caz, trei familii cu câte două cazuri, o familie cu trei cazuri și o familie cu patru cazuri) s-au identificat alte 15 persoane care au consumat aceleași produse și nu s-au îmbolnavit; o alta familie, cu patru persoane, declară consumul de preparate de carne din aceeași sursă, iar singurul membru al acesteia, care a prezentat simptome digestive și este în prezent internat, relatează debutul anterior consumului de alimente încriminate; o pacientă internată în Iași a deținut alimente din pachetele primite și în cursul zilei de ieri s-au recoltat probe în vederea efectuării investigațiilor de laborator. În data de 04.05.2016, Inspecția Sanitară a informat Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor în vederea continuării investigației la producător, conform atribuțiilor specifice.