Steagul Verde pentru Unirea Paşcani

steagul-verde
În data de 15 octombrie 2016, profesorii Colegiului Tehnic de Căi Ferate ,,Unirea” Pașcani, Elefteriu Crina Aurelia, Anicolaesei Alexandra și Vatavu Adriana au participat la Seminarul Național ,,Parteneriat în educația pentru mediul înconjurător“, ediția a XVIII-a, care s-a desfășurat la București, sub egida C.C.D.G. (Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie), membru cu drepturi depline al Fundației de Educație pentru Mediul Înconjurător. Tema seminarului din acest an a fost: Responsabili pentru un mediu sustenabil.
Printre momentele desfășurate în partea I a seminarului, deschiderea oficială, exemple de bună practică în programele C.C.D.G., responsabili pentru mediul în care trăim, proiectul ,,Mănâncă responsabil”, provocări actuale în climatologia urbană, campania de atitudine și acțiune ,,Litter Less”, s-a numărat și ceremonia de acordare a Plachetelor Eco (28 unități școlare), premierea cu al șaptelea Steag Verde (6 unități școlare), conferirea statutului de Eco-Școală și a Steagului Verde celor 16 unități școlare evaluate în anul 2016.
Printre cele 16 unități școlare din țară care au primitstatutul de Eco-Școală și Steagul Verde s-a numărat și Colegiul Tehnic de Căi Ferate ,,Unirea” Pașcani.
Tot în cadrul seminarului, școala a primit Certificatul Internațional Eco-Școală, pentru realizarea activităților educative de dezvoltare sustenabilă și a managementului mediului, pentru îmbunătățirea continuă a calității mediului în școală și în comunitatea locală.
Alte proiecte desfășurate în școală sub egida C.C.D.G. au fost Programul Mondial Learning about forest – Să învățăm despre pădure (12 profesori implicați) și Proiectul Național Patrula Eco (24 profesori implicați din școală).
În Proiectul Național Patrula Eco, proiect susținut de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Instituția Prefectului Municipiului București,Colegiul Tehnic de Căi Ferate ,,Unirea” Pașcani a obținut locul II pe țară cu Patrula Eco a școlii, ,,Unirea în acțiune!”.
Premiul special pentru cea mai complexă agendă a fost obținut de către eleva, Băiceanu Mihaela Tiberica, elevă în clasa a XII-a B, profil științe ale naturii, elevă coordonată de către doamna profesor Vatavu Adriana (coordonator Patrula Eco) pentru implicarea de excepție și activități de voluntariat în identificarea problemelor de mediu din comunitatea locală, în perioada 2015-2016.
Filed in: Educație

Comments are closed.

;