”Ziua națională a României”, marcată printr-un proiect transfrontalier la Liceul Tehnologic Economic de Turism

proiect

În perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2016, la Liceul Tenhologic Economic de Turism, din Iași se derulează proiectul transfrontalier  ”Punți peste Prut”, în parteneriat cu Liceul Teoretic  ”Ion Creangă”, din Ungheni, Republica Moldova.

Activitatea este o materializare a acordului de parteneriat încheiat între cele două unități de învățământ, cu ocazia vizitei domnilor profesori Maria Teșu și Viorel Paraschiv, de la liceul ieșean, la festivitatea de încheiere a anului școlar, din 31 mai 2016, de la Ungheni, în cadrul unui generos proiect național inițiat de ONG, Acțiunea 2012. Obiectivele proiectului vizează colaborarea în domeniul educației formale și nonformale; dezvoltarea relațiilor transfrontaliere în domeniul educației și al protecției mediului, diseminarea de bune practici educative, a unor metode alternative de educație, în spiritul dezvoltării conștiinței identității naționale.

La activitățile proiectului participă cadre didactice și elevi din cele două școli partenere, iar programul celor trei zile este divers, cuprinzând un simpozion cu teme interdisciplinare: ”Marea Unire din 1918”, ”Turismul local și oportunitățile colaborării transfrontaliere”, urmat de ”șezătoarea de Sf. Andrei”, însoțită de așteptatele degustări de bucate tradiționale. În a doua zi, vor fi vizitate principalele obiective turistice ieșene, iar în ultima zi a acțiunii va fi organizată o  excursie la Cetatea Sucevei.

Oaspeții basarabeni sunt găzduiți cu toată ospitalitatea în familiile elevilor liceului ieșean. Proiectul constituie o bună oportunitate de cunoaștere, de descoperire a elementelor unității identității românești, precum și de legare de noi prietenii între românii de pe cele două maluri ale Prutului.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;