5:14 pm - Tuesday April 29, 9102

A început simularea examenelor nationale

examen

În toate unitățile de învățământ cu elevi de clasa a VIII-a (181 unități cu personalitate juridică) și a XII-a (55 de unități) se desfășoară, în intervalul 7-9 decembrie prima simulare a examenelor naționale (Evaluare Națională și Bacalaureat). Simularea este organizată la nivelul județului Iași, subiectele fiind elaborate de echipe de lucru din cadrul I.S.J. Iași, în concordanță cu modelele propuse de M.E.N.C.Ș.

Astăzi, 7 decembrie 2016, începând cu ora 9.00, a avut loc proba scrisă la Limba și literatura română, atât pentru elevii claselor a VIII-a, cât și pentru cei aflați la finalul studiilor liceale.
Prezența a fost bună, dat fiind interesul crescut al candidaților pentru examenele ce se apropie, dar și condițiile meteorologice favorabile.
Astfel, din cei 8 163 de elevi de clasa a VIII-a (4 883 în mediul rural și 3 280 în mediul urban) au fost prezenți la simulare 7 784 elevi, reprezentând un procent de95,36% (96,98% în mediul urban și 94,27% în mediul rural).
Pentru clasa a XII-a, din cei 5.642 elevi ce urmează cursurile învățământului de zi au fost prezenți la simulare 5.354 elevi, reprezentând un procent de 94,9%. Un candidat a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă.
Scopul acestei simulări este de a familiariza din timp elevii cu atmosfera de examen, cu tipul și gradul de dificultate al subiectelor, de a evalua nivelul de pregătire de etapă a candidaților.
Notele obținute de elevi la simulare vor fi aduse la cunoștința părinților până cel târziu joi, 22 decembrie 2016.
Fiecare unitate de învățământ va analiza rezultatele propriilor elevi și își va stabili măsuri de remediere, dacă este cazul.
Rolul acestor simulări este unul reglator, în sensul identificării de către elevi, profesori și părinți a nivelului real de pregătire atins până la momentul testelor pentru ca, ulterior, să se poată stabili planuri remediale individuale.
Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;