În Păcureţ a fost instituită o zonă specială de siguranţă

infractori

Conform unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului judeţului Iaşi, în cartierul Păcureț a fost instituită o zonă specială de siguranță. În acest sens, dispozitivul de siguranță publică și patrulare a fost suplimentat cu polițiști din cadrul Secției 2 de Poliție, de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, urmând ca activitățile de menținere a ordinii publice să fie intensificate. Totodată, în perioada următoare, vor fi alocate resurse suplimentare din cadrul structurilor de investigații criminale și din cadrul altor structuri de poliție judiciară, inclusiv din cadrul Poliției Rutiere. Pe lângă aceste măsuri, în zona Păcureț urmează să fie desfășurate și acțiuni de prevenire a criminalității.

Zona specială de siguranță a fost dispusă de Șeful Inspectoratului de Poliție Județean, în urma solicitării prefectului Marian Grigoraş, după ce mai multe persoane au reclamat faptul că în zona cartierului Păcureț grupuri de tineri au încercat să oprească mașinile aflate în trafic cu intenția de a sustrage bunuri din autoturisme. De altfel, în luna decembrie 2016, la nivelul Poliției Municipiului Iași, au fost înregistrate sesizările a trei cetățeni care au reclamat astfel de situații. Pentru aceste sesizări s-au întocmit dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Pe de altă parte, în zona Păcureț s-au deplasat și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, împreună cu polițiști de proximitate din cadrul Secției 2 de Poliție. Au fost desfășurate activități de consiliere pentru zece familii cu copii bănuiți de comiterea unor fapte antisociale.

Apreciez promptitudinea cu care reprezentanții Inspectoratului de Poliție au luat măsuri. Chiar dacă zona respectivă era deja în atenția lor, cred că este nevoie de aceste măsuri suplimentare pentru ca ieșenii să se simtă în siguranță indiferent de cartierul în care se află”, a declarat prefectul Marian Grigoraş. Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, și în luna iulie 2016, pentru 30 de zile, a fost instituită o zonă specială de siguranță în Păcureț, observându-se o scădere a infracțiunilor comise.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;