Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă convocat miercuri seara la sediul Primăriei Iași

Comandament Iarna 1

În seara de 11 ianuarie 2017, începând cu ora 21.00, primarul Mihai Chirica a convocat o nouă ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, la care, pe lângă reprezentanții direcțiilor și societăților comerciale din subordinea municipalității, au participat și reprezentanți ai Poliției Rutiere Iași, SC ApaVital, E.On Gaz și E.On Distribuție.

Dat fiind faptul că nivelul precipitațiilor căzute în municipiul Iași în ziua de 11 ianuarie a depășit nivelul prognozat, precum și faptul că activitatea unităților de învățământ școlar și universitar din oraș nu a fost întrerupt, primarul Mihai Chirica a cerut măsuri suplimentare de intervenție pentru eliminarea sau minimalizarea efectelor negative ale vremii severe din aceste zile. „Condițiile meteorologice sunt mai severe decât au fost prognozate, iar cantitatea de zăpadă căzută în municipiul Iași a fost peste așteptări. De aceea, solicit tuturor instituțiilor competente să se mobilizeze la maxim cel puțin pentru următoarele 48 de ore pentru ca orașul să rămână funcțional”, a subliniat primarul Mihai Chirica.

Reprezentanții Citadin SA au primit, încă o dată, dispoziție să mențină permanența și să intervină cu toate mijloacele umane și auto din dotare pentru a asigura funcționalitatea circulației pe drumurile publice. Din punct de vedere al stocurilor nu sunt probleme, în acest moment societatea dispune de 1800 tone clorură de sodiu cu inhibitori, 43 tone de clorură de calciu, 620 tone de material antiderapant preparat și 3000 tone de nisip.

Edilul-șef a dispus Salubris SA să se concentreze în special pe trotuarele și zonele pietonale din municipiul Iași. Operatorul serviciului de salubritate dispune de stocuri de 38 tone de clorură de sodiu, 30 tone de clorură de calciu și 75 tone de nisip.

Servicii Publice SA a primit dispoziție să intensifice colaborarea cu Citadin SA și Salubris SA în vederea curățării trotuarelor, parcurilor și cimitirelor.

Primarul Mihai Chirica a dispus conducerii TermoService SA să intensifice acțiunile de deszăpezire în zona blocurilor de locuit și să ofere suport logistic pentru asociațiile de proprietari care au obligația de a curăța căile de acces a imobilelor pe care le gestionează.

În privința transportului public, primarul Mihai Chirica a dispus tuturor societăților menționate anterior să deszăpezească în cel mai scurt timp posibil toate refugiile și stațiile de transport public din municipiul Iași. În context, edilul-șef a solicitat reprezentanților Companiei de Transport Public SA ca, pe lângă verificarea permanentă a macazelor și rețelelor electrice, să acorde o atenție sporită și curățeniei și asigurării căldurii în tramvaie și autobuze.

Edilul-șef a reiterat dispoziția dată Poliției Locale și Direcției de Asistență Comunitară de a urmări și lua măsuri urgente în privința persoanelor fără adăpost identificate în municipiul Iași. În prezent, în adăposturile DAC mai sunt cazate în jur de 70 de persoane.

În privința instituțiilor care colaborează cu municipalitatea, primarul Mihai Chirica a solicitat Poliției Rutiere suplimentarea numărului de echipaje aflate la stradă la orele de vârf. De asemenea, edilul-șef a cerut companiilor E.On și ApaVital mai multă operativitate în rezolvarea sesizărilor semnalate. În acest context, primarul a cerut reprezentanților E.On Distribuție să acorde o atenție sporită în privința asigurării funcționalității fără sincope a iluminatului stradal.

„Cer tuturor instituțiilor din subordinea municipalității, precum și celor cu care colaborăm să fie mobilizate 24 de ore din 24 pentru a interveni rapid și eficient în rezolvarea problemelor cauzate de condițiile meteo severe din aceste zile. Fac apel la toți ieșenii să se implice, după posibilitățile fiecăruia, în a depăși această situație dificilă. Cred că, împreună, putem da un exemplu de solidaritate civică și că, în cel mai scurt timp, funcție și de starea vremii, situația din oraș să se îmbunătățească de la zi la zi”, a conchis primarul Mihai Chirica.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iaşi

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;